szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az alapok pedig mindig ugyanazok – folyamatok, utasítások, szubrutinok, függvények, ciklusok és változók: az ősi...

 Az alapok pedig mindig ugyanazok – folyamatok, utasítások, szubrutinok, függvények, ciklusok és változók: az ősi Basic/Pascal időktől egészen a modern iPhone fejlesztői környezetig, ezek nem változnak. 

Az ingyenesen letölthető  Wizbang egészen érdekes megközelítést alkalmaz a programozás „tanításához”: minden vizuálisan történik, nem kell utasításokat és kódsorokat gépelnünk. Ez persze nem spanyolviasz, vizuális alapú fejlesztőkörnyezetek eddig is léteztek,  aWizbang azonban annyira vizuális, hogy nincs is benne más. Csak drag&drop-pal húzogatható, szép színes elemek, szaknyelven vizuális blokkok.

Maga a programozási procedúra ugyanolyan, mint a „hagyományos” nyelvek (C, C++, Java, Python) esetében, így a Wizbangben megszerzett tudást később remekül tudjuk kamatoztatni, ha esetleg valóban szoftverfejlesztésre szeretnék szakosodni.

 

A szoftver legjobb funkciója, hogy elkészült műveinket futtatható formába is konvertálhatjuk (compile) – a Wizbang C nyelvre fogja lefordítani vizuálisan létrehozott programocskáinkat.

Windows-, Mac- és Linux-verzió egyaránt letölthető innen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!