szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Internet Explorer júliusban 0.42%-al növelte böngészőpiaci részesedését, ezzel visszatornázta magát  60% fölé.

 Az Internet Explorer júliusban 0.42%-al növelte böngészőpiaci részesedését, ezzel visszatornázta magát  60% fölé. Még mindig messze van saját fénykorától, sőt még a tavaly nyári adatoktól is (tavaly 65% körül járt) – kérdés, hogy marad-e az emelkedés, melynek oka főleg a Windows 7 elterjedése, (hiszen valóban remek rendszer), és ezzel összefüggésben a felhasználói bizalom visszanyerése/erősödése.

Az IE főleg a Firefox „kárára”  szerezte százalékpontjait, a tűzróka népszerűsége 0.9%-ot csökkent, de esett a Chrome is (0.8%). A Safari 0.24%-ot erősödött, ez az új verzió megjelenésének is betudható.

Internet Explorer 9 - a nagy visszatérés?

A Firefox felhasználók aránya április óta folyamatosan csökken, ennek oka a több alternatíva lehet; megjelent a Chrome, illetve a Browser Ballot  miatt az Operát is egyre szélesebb körben ismerik meg. Raádásul a Firefox sem olyan már, mint régen: a szupergyors, kicsit „lázadó stílusú”, egyszerű böngészőből egy elég lomha, funkciókkal telezsúfolt, százmillió kiegészítést támogató szoftver lett, ami még mindig az egyik legjobb, de egyszerűségben pl. már lazán veri a Chrome, gyorsaságban pedig az Opera. 

Ráadásul érkezik az IE9, ami tele lesz zsúfolva jobbnál-jobb funkciókkal (bele is kukkanthatunk) – a Microsoft tehát „összekapta” magát, és az IE9 valószínűleg jó kis böngésző lesz; mi pedig további növekedést fogunk látni a grafikonon az IE tekintetében. Real time böngésző-részesedés itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hasznos Google Chrome kiegészítők

A sorba már az Internet Explorer 8 is igyekszik felzárkózni, hiszen ott is számos pluszt tölthetünk le, és úgy tűnik...

techline.hu Tech

Firefoxból Chrome, Opera, Safari?

Hogy ki, melyik böngészőt választja, az sok mindentől függ, és ha valaki egyszer elkötelezte magát valamelyik browser...

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai