szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A formátum remek, az Adobe által hozzá kínált ingyenes PDf olvasó, az Adobe Reader azonban már nem tökéletes.

A formátum remek, az Adobe által hozzá kínált ingyenes PDf olvasó, az Adobe Reader azonban már nem tökéletes. Egyrészt óriási méretű, másrészt a vírusok és trójai kártevők kedvenc bejárata. Az Adobe Reader még a sok-sok foltozás ellenére is hemzseg a biztonsági résektől és exploitoktól (ráadásul havonta találnak egy-egy újabbat).

Nem is nagyon létezik olyan felhasználó aki annyira mazohista lenne, hogy nem a népszerű, apró és gyors (és ingyenes) FoxItet használja PDF-ek olvasására.

Van azonban más alternatíva is: ha netbookról vagy valamelyik régebbi gépünkről is szeretnénk PDF-eket megnyitni, de nincs már elég helyünk a lemezen, akkor érdemes egy próbát tenni a SlimPDF nevű ingyenes kis szoftverrel

Mérete 1MB, azaz pillanatnyilag a világ legkisebb PDF-olvasója, ráadásul meglepően gyors is! A PDF formátum legtöbb funkcióját kezeli, így nem kell lemondanunk a könyvjelzőkről vagy embedded objektumokról sem, és nincs benne annyi spyware… Igaz, ha nagyon nagy PDF fájlokat  - több száz MB-osokat, amelyek esetleg komplex táblázatokkal vannak telezsúfolva - olvasunk be vele, akkor előfordulhat, hogy itt-ott elcsúszik egy oszlop vagy sor, de otthoni, átlagos felhasználásra (PDF kézikönyvek, leírások stb.) tökéletesen elég.

Funkcióit tekintve nem sokat tud: nagyítás, forgatás, lapozás, és a szokásos dolgok, a felület azonban egyszerű, pár pillanat alatt megszokható, ráadásul kis mérete miatt akár USB kulcson is magunkkal hordhatjuk. Remek darabja lehet portable (hordozható) szoftverkollekciónknak, már ha van ilyenünk…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Weboldalból PDF egy kattintással

Telepíthetünk persze PDF nyomtatókat, vagy különféle plug-ineket az erre alkalmas böngészőbe, de a legegyszerűbb...

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Lopás miatt körözték, a Dunán csípték el a szentendrei M. Györgyöt

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban