szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Válogatásunkban nem igazán a hardcore gamerekre gondoltunk, hiszen nekik eleve nehéz újat mutatni, sokkal inkább azt...

Válogatásunkban nem igazán a hardcore gamerekre gondoltunk, hiszen nekik eleve nehéz újat mutatni, sokkal inkább azt szeretnénk bebizonyítani, hogy manapság már a játékipar is szélesebb körben gondolkodik, mint a magánéletmentes, fotelbe ragadt, gyorsételen élő kamaszok. A gyengébbik nem pedig nem is olyan gyenge, ha videojátékról van szó, ezért most olyan programokat mutatunk be, amelyeket könnyű megszeretni, irányítani, és amelyeket akár párunkkal is kipróbálhatunk - nem lesz kínos. Lássuk tehát az öt legjobb videojátékot - nőknek:

EA Sports Active
Platform: Wii
Kiadó: Electronics Arts

Bár gyorsan közeleg az ősz, és a Microsoft a Kinect nevezetű kamerás játékokkal a fitnesz programok terén is nagyot újít remélhetőleg, addig is a Nintendo Wii konzolja marad a befutó, ha testmozgató játékokról van szó. Az EA Sports Active egy virtuális fitnesz-szimulátor, ahol egy személyi edző segítségével napi gyakorlatokat végezhetünk a tévé előtt. Persze itt nincs csalás, a testünket ugyanis figyelik a konzol érzékelői, és bár a megoldás nem túl kényelmes, hatékony és szórakoztató edzésben lehet részünk. Ráadásul 30 napos edzésprogramot is összeállíthatunk, vagy két játékos módban versenyezhetünk, hogy ki éget el több kalóriát.


Sims 3
Platform: PC
Kiadó: Electronics Arts

Tudjuk, mennyire sablonos Sims játékokat ajánlani a nőknek, de a helyzet az, hogy a Sims 3 megjelenése óta bizonyítja (a magyar eladási adatokat nézve is), hogy a virtuális életvezetés igenis érdekli a játékosokat és köztük számtalan hölgyet is. A képzeletbeli élet teljes szabadsága vonzó dolog, az ember pedig szeret kiszakadni a hétköznapokból és egy szórakoztató játék keretében elengedni a fantáziáját - egy másik ember életét irányítva. A számtalan kiegészítőnek köszönhetően pedig a lehetőségek tárháza végtelen, így könnyen a virtuális valóság rabjaivá is válhatunk, de ha egyébként van magánéletünk, akkor ez a veszély igen csekély.


Farmville
Platform: iPhone, iPad, Facebook
Kiadó: Zynga
 

A Facebook egyik nagy vonzereje a számtalan ingyenesen játszható online játék, ahol más játékosokkal mérhetjük össze tudásunkat vagy éppen kérhetünk segítséget tőlük. A Farmville ezen a platformon lett az egyik legnépszerűbb darab, pedig végtelenül egyszerű és végső soron értelmetlen játékról beszélünk, ahol egy virtuális farmot kell felépíteni, bővíteni, fenntartani. Állattartás, kertészkedés gombnyomással, amolyan digitális "paraszt-iskola", ami valamiért tényleg szórakoztató. Sikerének köszönhetően mára már az Apple kínálatában is megjelent, így az iPhone és iPad tulajdonosok bárhol farmerkedhetnek egy kicsit, ha éppen kedvük támad. Haszna nincs, de kikapcsol - van még pár ilyen dolog az életünkben.


Lips
Platform: Xbox 360
Kiadó: Microsoft

A Microsoft új színpadra lép a kizárólag Xbox 360 konzolra kiadott, vadonatúj Lips zenei sorozattal, amelyek leginkább az otthoni karaoke hangulatát idézik, megfejelve az élményt egy közösségi játék élményével. Keiichi Yano, az iparág legkedveltebb ritmusjátékai mögött álló híres fejlesztő fejéből kipattant ötlet lényege, hogy minél nagyobb sikerélményünk legyen éneklés közben, így itt az eredeti ének is szól a játék alatt, és egy rajzolt kottaszerű ábra is segíti a tökéletes előadást. Mindeközben az eredeti videoklipet nézhetjük, vagy akár különböző játékmódokat is kipróbálhatunk, ahol a saját énekhangunkkal érhetjük el a célt. Igazi parti-játék, amely még egy Megasztár-válogatás szörnyűségeit is képes feledtetni.


Just Dance
Platform: Wii
Kiadó: Ubisoft


Ha éppen senki nem lát és jó zene szól a rádióban, akkor bizony gyakran megesik, hogy testünk a ritmus áldozata lesz, és házimunka közben rögtönzött koreográfiákkal, hangosan énekelve kapcsoljuk ki a normális viselkedésért felelős agyműködésünket. Persze ha szeretnénk mások előtt, irányított módon hülyét csinálni magunkból, akkor a Just Dance (a Wii mozgásérzékelős rendszerével) tökéletes választás lehet erre. Vicces, szórakoztató közösségi játék, amely régi popslágerek segítségével hozza el a jókedvet otthonra, akár egy laposabb házibuli megsegítésére is, ráadásul egyszerű koreográfiákkal egészen látványos táncot tanít meg a felhasználónak. Emellett reggeli bemelegítésnek is tökéletes választás, és bármikor könnyű feszültség levezető lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott