szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Már volt szerencsénk hasonlóan remek kéretlen üzleti ajánlathoz, akkor Patrick kapitány gondoskodott a jó hangulatról.

Már volt szerencsénk hasonlóan remek kéretlen üzleti ajánlathoz, akkor Patrick kapitány gondoskodott a jó hangulatról. Ezúttal Móka Miki helyett maga Mr. Peter Wong Tung Shun libbent ki középre, hogy a vendégeket táncával szórakoztassa. Levelének zavartalan elolvasásához csak annyi kellett, hogy átbillentsük a Cyrillic 1251-ről az olvasható ISO8859-2-be a karakterkódolást, és máris tovasuhantak a jerük, egzotikus lágyságjelek és egyéb orosz betűk.

 

"Üdvözletek és bókokat.
 
Én vagyok Mr. Peter Wong Tung Shun dolgozom a Bank of China Nekem van egy design üzleti értékben USD 22500000 méter át egy offshore számlára a segítséget, ha úgy kívánják.
 
Ha kérem a segítségét megvalósításában az ügylet, kívánom tenni 30%-a teljes pénzeszközök kártérítést a segítséget, de ha küldök neked minden tranzakciós információt átvételekor meg a választ.
Akkor vegye fel velem a magán e-mail: (
[email protected]), és elküldi nekem a következo információkat dokumentációs célra.
 
1) név
2) aktuális lakcímváltozás
3) Privát telefonszámot,
 
Alig várom, hogy a tárgyaláson meg."

Pedig nem is akartuk hazakísérni! ;-) Egy biztos: nem igazán javasolt a fenti gördülékeny mondat klisék könyvformátumban való kiadása és publikálása "Angol-magyar kereskedelmi levelezés és szófordulatok gyűjteménye az üzleti életben titkárnők számára" címmel. Továbbá jól láthatóan Hollandiában is vannak fertőzött spamterjesztő zombi gépek.

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta." A párhuzam részben itt is fennáll a kínai bank, a hongkongi emailcím, a holland IP és hússaláta helyett ezúttal orosz karakterek formájában.

Azt is tudjuk már korábbi tapasztalatainkból, hogy Leila esetében a vendégek határozott állásfoglalása hallgatásra tudta kényszeríteni, ilyenkor egy távoli sarokba kuporodott, és démoni érzékenységében megsértve, szomorúan pipázott. De mit kéne tenni egy ilyen Mr. Peter Wong Tung Shunnal, hogy mi is hallgatásra tudjuk őt kényszeríteni? Rejtély. Lehet hogy itt is csak egy ideges bennszülött zsebkése hozhatna hosszútávon üdvözítő megoldást. Addig is tűnődhetünk, vajon mire kell neki az USD 22500000 méter. Mindenesetre üzleti ajánlatokat továbbra is csak őstermelőtől.

Forrás: Antivírus blog
A szerző vírusszakértő, az antivirus.blog.hu szerkesztője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder aláírta a hulladéktörvényt

Áder aláírta a hulladéktörvényt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón