szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felvásárolja a mikroelektronikai alkatrészeket gyártó Intel Corp. a vírusirtó programjairól ismert McAfee Inc.-t.

A kaliforniai Intel csütörtöki közleménye szerint 7,68 milliárd dollárt, részvényenként 48 dollárt fizet az ugyancsak kaliforniai szoftverfejlesztő társaságért. Az ár 60 százalékkal magasabb a McAfee-részvény szerdai záró értékénél.

A két társaság felügyelőbizottsága már megállapodott az egyesülésről. Az ügylethez a részvényesek és a versenyfelügyelet hozzájárulása is szükséges.

A számítógép-biztonságra szakosodott cég felvásárlását az Intel azzal indokolta, hogy a biztonság alapvető követelmény az online világban, a McAfee pedig "a megfelelő partner" a szoftverfejlesztési, szolgáltatási stratégia megvalósításához.

A McAfee bevétele tavaly 2 milliárd dollár volt, az Intel pedig 35,1 milliárd dolláros bevétele alapján 2009-ben már sorban 18. éve volt világelső a mikroprocesszor-gyártás területén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Az Intel 1,25 milliárdot fizet az AMD-nek

A világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártója, az Intel Corporation és a piacon legfőbb vetélytársának számító AMD csütörtökön bejelentették, hogy egyezséget kötöttek a köztük lévő vitás kérdések rendezéséről.

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással

Radar360: Orbán kilépéssel fenyeget, Trump folytatással