szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az (állítólag) nemsokára érkező feature nem más, mint az úgynevezett instant search, azaz már a keresőszavak...

Az (állítólag) nemsokára érkező feature nem más, mint az úgynevezett instant search, azaz már a keresőszavak begépelésekor megjelenő automatikus találatok.
Büszkék lehetünk: a magyar kereső már jó ideje tudja ezt, ezzel nem mondjuk, hogy a Google tőlünk lopta az ötletet, bár még az is lehet…

Az instant search lényege, hogy még több időt és kattintást spóroljon a felhasználónak rohanó világunkban: a tesztvideón is jól látható, hogy a Google már az első kulcsszó begépelése után elkezdi kidobálni a találatokat. Érdekesség és jó megoldás, hogy ezt nem popupban vagy egy CSS rétegen, hanem a hagyományos és jól megszokott keresőfelületen teszi. További kulcsszavak hozzáadásával a lista bővül és változik. Az új funkció nagyon modern és trendi, de valószínűleg sok embert idegesíteni fog – szerencsére opcionális, azaz kikapcsolható lesz.

A Google a kiszivárgott videót nem kommentálta, sőt a Google szóvivője az instant search megjelenésének idejéről sem nyilatkozik, csupán annyit fűztek hozzá, hogy „folyamatosan keressük és teszteljük az új funkciókat, ötven és kétszázötven darab ilyen kísérleti funkciónk van”. 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Google-keresés a Chrome-ban

Ez a megoldás ezúttal is egy ügyes Chrome-kiegészítő, az Inline Google (letölthető innen).

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását