szerző:
techline.hu

Természetesen az összeállítás meglehetősen szubjektív, hiszen mindenkinek más elvárásai vannak egy okostelefonnal...

Természetesen az összeállítás meglehetősen szubjektív, hiszen mindenkinek más elvárásai vannak egy okostelefonnal kapcsolatban. Az alábbi programokat használva azonban kényelmesebbé tehetjük a napi munkát, és anyagaink, mi több, gondolataink megosztását is másokkal, a telefont használva.

Astro File Manager
Egy jó fájlkezelő alkalmazás szinte minden mobil rendszeren alap elvárás. Nos, az Astro File Manager szerintünk a legjobb választás lehet ezen a téren, még akkor is, ha az ingyenesség „ára” egy keskeny reklámcsík.

Cserében viszont gyakorlatilag minden funkciót elvégez, amit elvárhatunk egy fájlkezelőtől. Kényelmesen manipulálhatjuk a fájlokat a memóriakártyán (egyszerre többet is), kereshetünk, ZIP-be csomagolhatunk vagy éppen kicsomagolhatunk állományokat. A fájlok megosztásában is segít a program, Bluetoothon, levélben, különféle online szolgáltatásokkal. Van ikonos és listanézet, sőt még hálózati kiegészítőt is letölthetünk hozzá.

Dropbox
Ha már az előbb szóba került a fájlok megosztása másokkal, erre a célra egy igen jól használható  kis alkalmazás is a rendelkezésünkre áll: a népszerű online fájlmegosztó szolgáltatás, a Dropbox androidos kliense.

Ennek segítségével kényelmesen elérhetjük a szerveren tárolt anyagainkat, és ha azok a rendszer által támogatott formátumban vannak, akár meg is nyithatjuk bármelyiket. De a telefonnal készült fotókat, videókat, dokumentumokat is pillanatok alatt feltölthetjük a Dropboxra, és ami a legjobb, egy mozdulattal meg is oszthatjuk azokat egy közvetlen link segítségével (vágólapra másolható, vagy rögtön elküldhető például levélben). Nagyobb saját videók gyors megosztására kitűnő választás.
A Dropboxon alapból 2 GB-nyi ingyen tárhelyet kapunk, amit feltornászhatunk - szintén ingyen - akár 4 GB-ig is. Vagy előfizethetünk ennél nagyobb online tárhelyre is, ugyanitt.

Photoshop Express
Photoshop nélkül a jelek szerint nem élet az élet egy mobilon sem, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az androidos Photoshop Express nem teljes értékű  képszerkesztő. Fotóink vagy letöltött képeink gyors retusálásához, „tuningolásához" azonban tökéletes választás.

Gyors, egyszerűen használható, és nagyjából mindent megtalálunk benne, amire csak szükségünk lehet egy kevésbé jól sikerült fotó  helyrepofozásához vagy éppen izgalmasabbá tételéhez. Előbbihez számtalan fényelési eszköz (Exposure, Saturation, Tint, Contrast stb.), utóbbihoz pedig különféle keretek és effektek állnak rendelkezésre. Természetesen a képeket vághatjuk és forgathatjuk is. Ha van Photoshop.com fiókunk, akár oda is feltölthetjük a kész anyagokat.

Advanced Task Killer
Egy multitask rendszer esetében bizony mindig praktikus dolog egy jól használható folyamatmenedzser. Az Advanced Task Killer rendkívül egyszerűen használható, a segítségével egyszerre akár több futó alkalmazást is likvidálhatunk, egyetlen mozdulattal. A programok adataihoz is pillanatok alatt hozzáférhetünk vele.

Currency
A napi forint árfolyammal nem árt mostanában folyamatosan tisztában lenni. A Currency puritán felületén akár egyszerre több valuta - online frissülő - aktuális árfolyamát is figyelhetjük.

Twidroyd
A Twidroyd az egyik legjobb Twitter alkalmazás Androidra. Ízléses, átlátható felületén teljes kényelemben olvasgathatjuk üzenetfolyamunkat, és a Twitter különféle funkcióinak (például retweet) használata is rém egyszerű  vele.

Az üzenetek írásakor van lehetőség automatikus linkrövidítésre, és persze fájlokat is megoszthatunk vele a mobilról. Olvashatjuk közvetlen üzeneteinket is, és keresési lehetőséget is kapunk, amelyben akár GPS adatok alapján is nézelődhetünk.

Ha megszállott „csiripelők" vagyunk, ezt a programot egyszerűen fel kell telepítenünk a telefonra. Ha hagyjuk a háttérben futni, azonnali értesítést kapunk az új  üzenetekről.

NewsRob
Ha pedig már a friss üzeneteknél tartottunk, mutatunk egy olyan alkalmazást is, amelynek a segítségével a friss híreket tudjuk kényelmesen végigbogarászni.
A NewsRob ingyenes verziója remek kis program, viszont a használatához szükségünk lesz egy Google Reader fiókra.

Ebben összeállíthatjuk a minket érdeklő feedeket, a NewsRob pedig kényelmesen elérhetővé teszi ezeket a telefonon. A fontosabb anyagok linkjét elküldhetjük magunknak e-mailben vagy megoszthatjuk azokat a Google Readerben is. Az ingyenes verzióban sajnos el kell viselnünk egy reklámcsíkot, de hát ez sajnos a legtöbb ingyenes, minőségi Android alkalmazásban ott virít...

The Weather Channel
A Weather Channel a megbízhatóbb szolgáltatók közé tartozik, így viszonylagos biztonsággal hagyatkozhatunk az előrejelzéseikre. Az Androidos kliensben elérhetők a napi, óránkénti, 36 órás, 10 napos jóslatok is, és akár több város időjárását is nyomon követhetjük.

Springpad
A Springpad egy remek, ingyenes online szolgáltatás, amelyben tennivalóinkat, jegyzeteinket, fotóinkat, hangos jegyzeteinket vagy éppen kívánságlistánkat rögzíthetjük kényelmesen. Mivel mindezt a szerveren tároljuk, így mindent elérhetünk számítógépről (akár egy böngészőben is), vagy éppen mobilról, így például az androidos kliens segítségével.

A Springpad gyors és kényelmes megoldás arra, hogy a fontos dolgaink mindig kéznél legyenek. A használata egyszerű, a felület pedig nagyon mutatós.

Opera Mini Browser
Nem mintha komoly gondok lennének az Android saját böngészőjével, de azért meg kell hagyni, hogy néha jól jöhet az Opera Mini is. A füles böngészés, a gyorshívó, a gyorsabb letöltéshez optimalizált oldalak és a felesleges képek kikapcsolásának lehetősége bizony kényelmesebbé és gyorsabbá  teheti a böngészést, nem beszélve a csökkentett adatforgalomról.

KeePassDroid
Manapság annyi jelszót, PIN kódot kell megjegyeznünk, hogy ember legyen a talpán, aki mindet kívülről fújja. Ugyanazt a jelszót használni minden online fiókunkhoz nem különösebben szerencsés, az igazán biztonságos jelszavak pedig általában nehezen megjegyezhetők.

Ilyenkor jön jól egy jelszómenedzser alkalmazás, amely egyetlen master jelszóval védett adatbázisban tudja tárolni minden fontos jelszavunkat, adatunkat. Így nekünk elegendő  ezt az egyetlen, központi „kódot" megjegyezni. A KeePassDriod egyike a legjobb ingyenes jelszómenedzsereknek Androidon, érdemes egy próbát tenni vele.

Frodo
Végül jöjjön egy kis szórakozás, ami esetünkben egy kis nosztalgia is. A Frodo egy remek C64 emulátor, amely Androidra is elérhető, ráadásul ingyen. Játékot találni hozzá nem különösebben nehéz, elég, ha például a www.c64.com oldalon szétnézünk.

Több száz egykori slágerjáték várja a kikapcsolódni vágyókat. Csak másoljuk a memóriakártyára a letöltött lemezképeket, a Frodóban pedig egyszerűen betölthetjük őket, és már indulhat is a játék!
 
A teszthez egy Sony Ericsson X10i-t használtunk, a Sony Ericsson Magyarország jóvoltából.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A szülő felelősségévé tenné a KDNP, hogy szakmát szerezzen a gyerek

A szülő felelősségévé tenné a KDNP, hogy szakmát szerezzen a gyerek

Hazakajakozott Norvégiából a magyar férfi

Hazakajakozott Norvégiából a magyar férfi

Csak Vietnamban vallották be, de már '56-ban ezzel lőhettek Budapesten a szovjetek

Csak Vietnamban vallották be, de már '56-ban ezzel lőhettek Budapesten a szovjetek

Világszínvonalú otthont kapott Budán az európai hírű dizájnegyetem

Világszínvonalú otthont kapott Budán az európai hírű dizájnegyetem

Duma Aktuál: Új ollógyár is kelleni fog, annyi szalagátvágás volt a kampányban

Duma Aktuál: Új ollógyár is kelleni fog, annyi szalagátvágás volt a kampányban

Übercukiság: Állatkerti mentett vadmacskákat engednek vissza a szabadba Balatonfenyvesnél

Übercukiság: Állatkerti mentett vadmacskákat engednek vissza a szabadba Balatonfenyvesnél