szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A bevezetőben vázolt helyzetnél is kellemetlenebb azonban, ha esetleg a levél elküldése után vesszük észre, hogy a...

 A bevezetőben vázolt helyzetnél is kellemetlenebb azonban, ha esetleg a levél elküldése után vesszük észre, hogy a címzettek között volt olyan is, akinek semmi esetre sem szántuk volna a levél tartalmát. 

Sajnos az email-ek elküldése után nem nagyon van „undo” funkció – ha elment, hát elment… Talán az egyetlen kivétel ez alól a Gmail, ahol lehetőségünk van arra is, hogy a már elküldött leveleket egy bizonyos időn belül „letiltsuk”, azaz meggondoljuk magunkat.  Persze nem árt gyorsnak lennünk: még így is csak maximum harminc másodperc áll rendelkezésünkre a művelethez.

 

A funkció alapból nem szerepel a Gmail-ben, lássuk, hogyan csalható mégis elő, természetesen a Labs-on keresztül!

Navigáljunk el a Labs kínálatába (a jobb felső sarokban látható kis zöld üvegcske ikonnal hozhatjuk elő). A lista közepe táján találhatjuk a „küldés visszavonása” nevű funkciót (angolban „undo send” néven szerepel). Csak kapcsoljuk be (engedélyezés), majd válasszuk ki az időtartamot, ami alatt még meggondolhatjuk magunkat (minimum 10, maximum 30 másodperc), és készen is vagyunk!

Ha legközelebb elküldünk egy levelet, a felső sávban látni fogunk egy „undo” linket, ha ezt időben megnyomjuk, vagy megnyomjuk a „Z” betűt, akkor a levél nem megy sehová! Ráadásul ki sem törlődik, csak bekerül a piszkozatok közé, így kényelmesen javíthatjuk, módosíthatjuk – majd megint elküldhetjük. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi

A Titkok és igazságokból kiderül, hogy egy megbolondult férfi is lehet az igazi

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves

Sokkal több mint latin szerető: Antonio Banderas 60 éves

Mégis jöhet a BMW M3 kombi

Mégis jöhet a BMW M3 kombi