szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Photoshop.

A Photoshop.com webhelyen elérhető átnevezett és áttervezett alkalmazások gyorsabb, könnyebben elsajátítható használatot biztosítanak a fényképek feltöltéséhez és rendezéséhez, az egyszerű hozzáféréshez, a gyors javítások és vicces effektusok alkalmazásához, valamint az albumok és diavetítések családdal, barátokkal és kollégákkal történő online megosztásához.
 
„Az igényes szakemberektől kezdve az alkalmi hobbifotósokig valamennyi ügyfelünk többet szeretne kihozni digitális fényképeiből mind a weben, mind a különféle készülékeken” – nyilatkozta Matt Domenici, az Adobe online és mobil digitális képfeldolgozási termékeinek menedzsmentjéért felelős igazgatója. „Átterveztük a Photoshop Express online alkalmazásokat, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegyük a fényképek online kezelését és széles körű megosztását. Az online alkalmazások, valamint az iPad, iPhone és Android-alapú készülékekhez nemrégiben kiadott Photoshop Express alkalmazások közötti szoros integráció lehetővé teszi, hogy az ügyfelek valóban interaktívan kezelhessék fényképeiket, bárhol is legyenek.”
 
A Photoshop Express továbbfejlesztett képességei
Míg a fényképek online tárolásának, valamint a galériák és az albumok létrehozásának és megosztásának előfeltétele egy ingyenes Photoshop.com fiók létrehozása, a Photoshop Express Editor alkalmazás már nem igényel regisztrációt, ami azt jelenti, hogy az online szerkesztőt bárki elérheti, aki felkeresi a Photoshop.com webhelyet. Az Editor alkalmazás már támogatja a közvetlenül a merevlemezről történő feltöltést, a szerkesztések, szűrők és effektusok alkalmazását, valamint a változtatások visszamentését a merevlemezre az eredeti fénykép felülírása nélkül.

A Photoshop Express galériák gyorsan betöltődő, új elrendezése és felépítése számos olyan fejlesztést vonultat fel, amelyeket az ügyfelek kértek. Az új galériafelépítés átláthatóbbá teszi a címeket, a leírásokat és a megjegyzéseket, megkönnyíti a galéria megtekintését, valamint a megjegyzések hozzáadását és áttekintését. A megosztás is sokkal egyszerűbb, lehetőség van egy galériaoldal azonnali közzétételére a Facebookon vagy a Twitteren. A látogatók böngészhetik az albumokat az új képbemutató oldalon is, ahol egy új diafilm megjelenítő lehetőség és az EXIF információk átfogóbb megjelenítése gazdagítja az élményt.

Az átdolgozott Organizer alkalmazás gyorsabb és hatékonyabb, továbbá tartalmaz egy új, könnyebben elsajátítható és testre szabható diavetítés funkciót. A felhasználók most gyorsan alkalmazhatják például az új, Midnight diavetítés-témát egy albumon, és gazdag, teljes képernyős élményt oszthatnak meg a barátokkal, a családdal és a kollégákkal. További bemutató témákat lehet vásárolni (csak Észak-Amerikában), amelyek előnézete egyszerűen megjeleníthető és kipróbálható.
 
A Photoshop Express Uploader egy kisméretű ügyfélalkalmazás, amely a felhasználó számítógépére telepítve leegyszerűsíti a merevlemez és a Photoshop.com webhely között a fényképek feltöltését és szinkronizálását. Az Uploader alkalmazás a JPEG, a PSD és a RAW formátumok széles skáláját kezeli. Az Uploader alkalmazás használatával a Photoshop Express mobil alkalmazások felhasználóinak, valamint az Adobe Photoshop Elements szinkronizálási funkcióját használóknak soha nem kell aggódniuk képeik biztonsági mentése vagy online elérése miatt, amennyiben rendelkeznek interneteléréssel.
 
A Photoshop.com weboldal újdonságai
Az áttervezett Photoshop Express alkalmazások kiadásával a Photoshop.com weboldal navigációja szintén megújult, így az ügyfelek könnyebben érhetik el az oktatóanyagokat, a termékinformációkat, az online Photoshop Express eszközöket, valamint személyes adataikat, beleértve a könyvtárakat, a galériákat, a barátokat és a fiókinformációkat. Az ügyfelek a weboldal bizonyos tartalmait – például kedvenc oktatóanyagukat – akár meg is oszthatják a Twitteren vagy a Facebookon.

Photoshop Express 1.3 Android-alapú készülékekhez
Az Adobe bejelentette továbbá az ingyenes Photoshop Express 1.3 alkalmazást az Android-alapú készülékekhez. Az új verzióval a felhasználók videókat játszhatnak le a Photoshop.com online könyvtárukból – akár diavetítés módban is –, valamint videókat oszthatnak meg e-mailben. A Facebook fényképfeltöltési szolgáltatás szintén számos teljesítménybeli fejlesztést tartalmaz.
 
A legújabb Android-alapú készülékek új és jobb fényképezési képességeinek megjelenése is növeli a korábbi Photoshop Express szolgáltatások, például az automatikus feltöltés értékét. Ha engedélyezve van az automatikus feltöltés, akkor az a háttérben fut, és a felhasználó Android-alapú készülékének fényképezőgépével készített fényképeket automatikusan szinkronizálja a Photoshop.com fiókhoz tartozó tárhellyel. Az automatikus feltöltéssel mindig megtörténik a fényképek biztonsági mentése, és még a legújabb fényképek is egyszerűen hozzáférhetőek egy személyi számítógépről vagy egy mobiltelefonról.

E bejelentés szorosan követi a Photoshop Express alkalmazás új, iOS verziójának kiadását, amely támogatja az iPad és az iPhone készülékeket. Ezen újdonságok együttesen még inkább bizonyítják az Adobe elkötelezettségét az új eszközök digitális képfeldolgozási hatékonyságának növelése iránt. További információért látogasson el a mobile.photoshop.com webhelyre.
 
Elérhetőség
Az Adobe Photoshop Express Editor, Organizer és Uploader alkalmazások angol, német és japán nyelvű verziói ingyenesen elérhetők a Photoshop.com webhelyen. Az Android-alapú készülékekhez készült Adobe Photoshop Express 1.3 alkalmazás az Android Marketplace webhelyen érhető el. Látogasson el a www.photoshop.com webhelyre, ahol fiókot hozhat létre, illetve bejelentkezhet meglévő fiókjába, kipróbálhatja a Photoshop Express online alkalmazásokat, illetve letöltheti azokat iPhone, iPad vagy Android-alapú készülékekre.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Fertőtlenítő és bioetanol készül az eladatlan francia borokból

Fertőtlenítő és bioetanol készül az eladatlan francia borokból

Sohasem volt még ilyen forró a május

Sohasem volt még ilyen forró a május

Megszűnik a Ladák magyarországi forgalmazása?

Megszűnik a Ladák magyarországi forgalmazása?