szerző:
techline.hu

Telefonálni mindenki tud, gondolhatják sokan, de valójában a hatékony telefonálást ugyanúgy tanulni kell, mint bármi...

Telefonálni mindenki tud, gondolhatják sokan, de valójában a hatékony telefonálást ugyanúgy tanulni kell, mint bármi mást. Mert a nagyival ugyan nem kunszt kedvesen elcsevegni a távrecsegőn, de egy kuncsaftot hatékonyan meggyőzni, vagy egy elégedetlen, felbőszült ügyfelet udvariasan „kezelni" egy olyan személytelen eszközzel, mint a telefon, bizony nem is olyan könnyű.
A call centerek kellemes hangú  hölgyei és urai persze helyi kiképzést kapnak, mielőtt az ügyfélszolgálat hadrendjébe léphetnek, ám számos olyan eset van még, amikor jó  lenne a munkatársakat felkészíteni a telefonos helyzetekre, de erre nincs meg a megfelelő technikai háttér.

Gyakorolhatunk persze egy sima telefonnal is, vagy „szimulálhatjuk" a telefonos beszélgetést egymással szemben ülve, s az egész akár magnóra is vehető, de ezen módszerek hatékonysága azért igencsak megkérdőjelezhető.
Bevalljuk őszintén, azért nem ez a dolog foglalkoztatott minket éjjel-nappal, ám nemrég alkalmunk nyílt kipróbálni egy különleges készüléket, amelynek a segítségével bárhol, bármikor, tökéletesen lemodellezhető egy telefonos szituáció, ráadásul akár nagyközönség számára, élőben is prezentálható a dolog, vagy tökéletes minőségben rögzíthető  minden, hogy azután később kielemezhessük.

Telefonszimulátor
A készüléket a Telefonszimulátor fedőnévre hallgat, és az egész berendezés elfér egy méretesebb aktatáskában (mint egy pénzszállító  bőrönd, csak tápcsatlakozóval).
Az alu táskát kinyitva azonnal szembetűnik, hogy nem egy sorozatban gyártott cuccról van szó. A Telefonszimulátor minden egyes darabja más-más - jó nevű, például Siemens, Blaupunkt stb. - gyártótól származik, és bár nem különösebben dizájnos, de azért nem kelti gagyi benyomását. Jól összerakták!

A táskában két vezeték nélküli telefont találunk, amelyekkel azonnal nekiláthatunk gyakorolni. Értelemszerűen akár két külön szobában is ücsöröghetünk velük, és telefondíj nélkül cseveghetünk. A telefonhoz - külön igény szerint - csatlakoztatható headset is,  így a call center életérzés is elérhető, ha arra van szükség. Sőt, ha élesben akarunk gyakorolni, akkor külső hívásokat is kezdeményezhetünk, vagy fogadhatunk. Ehhez egy mobiltelefont is találunk a táskában, amelyhez Bluetooth-kapcsolattal képes kapcsolódni a rendszer, hogy kezelhesse az élő hívásokat.
A táskában további extrákat is találunk beépítve. Először is egy hangszórót, hogy a többiek is kiváló minőségben belehallgathassanak a gyakorló beszélgetésbe. Nagyobb közönség - 30 fő fölött - esetén használható  a line-out kimenet is, ha kell. Vagyis akár egy teljes teremnyi kíváncsi értékesítő figyelheti, mit rontanak el a kollégák, miközben ők akár két elzárt szobában is gyakorolhatnak.
Ha nem azonnali feldolgozásra van szükség, hanem később elemeznénk ki a dolgokat, erre is van lehetőségünk. A beszélgetést, annak eredeti hangminőségében rögzíthetjük MP3 formátumba, CF kártyára (ebből jár egy 2 GB-os változat a készülékhez, amelyre kb. 30 órányi beszélgetés rögzíthető). Ezt pedig pillanatok alatt átmásolhatjuk bármilyen számítógépre, és tetszés szerint felhasználhatjuk.

A készülék használata rém egyszerű, 15 perc alatt tökéletesen elsajátíthatja bárki, akire rábízzák, a telefonálás pedig pont úgy történik, mintha valódi készülékeket és vonalat használnánk, szóval nincs szükség hozzá extra tudnivalókra.
A Telefonszimulátor kiválóan alkalmazható vállalati képzéseken, nyílt tréningeken, on-the-job képzéseken, Assessment és Development Center keretében, valamint coaching előadásokon, ráadásul helyhez kötöttség nélkül. Nem kell kiépíteni semmiféle háttérrendszert. Letesszük az asztalra a berendezést, és öt perc múlva már lehet is gyakorolni.
A készülék bérelhető is, de ha gyakran vennénk hasznát, akár meg is vásárolhatjuk, közel félmillió forintos áron, ami hosszú távon igencsak megtérülhet, pláne, ha jól sikerülnek a képzések. Az ár kétéves jótállást is tartalmaz, esetleges javítás esetén pedig cserekészüléket is biztosítanak.
A megrendelés után körülbelül egy-két hét várakozást követően házhoz szállítják a készüléket, és részletesen el is magyarázzák, mit, hogyan tudunk vele csinálni.
Ötletes, jól kitalált eszköz, s bár mi személy szerint nem tudnánk alkalmazni, biztos, hogy sok cégnél vennék gyakorlati hasznát is, ahogy teszik ezt már számtalan helyen, szerte Európában.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csoda robotvécéje lett Szegednek, csak időnként kinyílik

Csoda robotvécéje lett Szegednek, csak időnként kinyílik

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Sírva vette át a lovagkeresztet Fodor Zsóka, akit sokan Magdi anyusként ismernek

Sírva vette át a lovagkeresztet Fodor Zsóka, akit sokan Magdi anyusként ismernek

Második meccsét is megnyerte a DVSC

Második meccsét is megnyerte a DVSC

Orvosszakértői jelentés: Epstein felakasztotta magát

Orvosszakértői jelentés: Epstein felakasztotta magát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát