szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban írtunk már egy összefoglaló anyagot olyan megoldásokról, amelyek segítségével egyszerűbben használható a...

Korábban írtunk már egy összefoglaló anyagot olyan megoldásokról, amelyek segítségével egyszerűbben használható a Google Docs, ám ha valaki a Google online szolgáltatása mellett a gépén a Microsoft Office irodai megoldását is használja, annak a legkényelmesebb valószínűleg az OffiSync nevű kis kiegészítő lesz.
Miután letöltöttük az ingyenes verziót innen, a használatához a Microsoft Office 2003-as, 2007-es vagy 2010-es változatára lesz szükségünk. Előbbi esetében a telepítés végeztével egy új menüpontot kapunk, míg a 2007-es és 2010-es verzióknál a szalagos felületen jelenik meg egy új, OffiSync feliratú fülecske, és vele egy új eszköztár.

Új szalag kerül az Office 2010-be

Az OffiSync használata rendkívül egyszerű: csak bejelentkezünk a saját Google Docs azonosítónkkal, és ettől kezdve az OffiSync szalag Open gombjára kattintva máris nézelődhetünk a szerveren az online tárolt dokumentumaink után. Természetesen az Excelben a táblázatokat, a Wordben a dokumentumokat, míg a PowerPointban a prezentációkat fogjuk látni a listában, és ezek közül bármelyiket, egyetlen kattintással megnyithatjuk offline, a Microsoft programjában. Ha végeztük egy anyaggal, a mentés pont ilyen egyszerűen megoldható az új szalag Save vagy Save As gombjára kattintva.

Ezt a dokumentumot átszerkesztették közben

Mivel a Google Docs-ban megosztási lehetőségünk is van, az OffiSync ezt a funkciót is képes kihasználni. Akár közvetlenül a Microsft Office alkalmazásokból is kezdeményezhetjük a megosztás másokkal, illetve az Update gombra kattintva folyamatosan figyelhetjük, hogy nincs-e változás az online verzióban, az éppen megnyitott offline-hoz képest. Ha igen, akkor az Office saját eszközeit használva átvezethetjük a javításokat, módosításokat, ha szükséges.

Változtatások követése az Office 2010 eszközeivel

A Dashboard gombra kattintva láthatjuk azt is, kikkel van megosztva az éppen megnyitott dokumentum, illetve hogy milyen egyéb anyagok vannak még a szerveren, és melyekkel dolgoztunk legutóbb.
Érdekesség még a Google Search funkció, amelynek köszönhetően közvetlenül az Office OffiSync szalagján írhatjuk be a keresendő kifejezést, majd választhatunk, hogy képet vagy más online tartalmat keresünk-e. Ezután a megnyíló ablakban kiválaszthatjuk a találatok közül a nekünk megfelelőt, és egy kattintással beilleszthetjük azt a dokumentumba (weboldalak esetében kijelölhetjük a beillesztendő részletet).

Egy mozdulat a talált képek beszúrása

Mi az Office 2010 próbaverziójával teszteltük a plug-int, és végig teljesen zökkenőmentesen üzemelt. Kifejezetten kényelmesen és gyorsan elértük így az online tárolt anyagokat.
A kiegészítőből van egy fizetős, Premium verzió is, ez egy évre 12 dollárért (vagy időkorlát nélkül 30 dollárért) Google Sites integrációt és valós idejű csoportmunka lehetőséget is biztosít a felhasználóknak, illetve engedi a natív Office formátumokba történő mentést a szerverre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban

Meghalt egy ember egy belgrádi robbanásban

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

A lengyel kormány már nem akar vétózni, Orbán egyedül maradt az EU ellen

A lengyel kormány már nem akar vétózni, Orbán egyedül maradt az EU ellen