szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Feltehetően a legtöbben szívesen fogadjuk, ha hirtelen még 25 gigával megnövekszik a rendelkezésünkre álló tárterület...

Feltehetően a legtöbben szívesen fogadjuk, ha hirtelen még 25 gigával megnövekszik a rendelkezésünkre álló tárterület, ráadásul ezúttal bárhonnan elérhető online „raktárról” van szó. A Windows Live SkyDrive hamar népszerűvé vált a felhasználók körében, s a fejlesztő Microsoft is folyamatosan javítgatja, fejlesztgeti.
Az alábbiakban egy olyan apró és ingyenes segédprogramot mutatunk be, amellyel ez a bizonyos 25 GB-nyi tárterület egészen egyszerűen, a Windows Intézőjében kezelhető.
A program használatához Windows Live azonosítóra van szükség, ami tulajdonképpen egy ingyenes regisztráció, és elvégezhető itt. Ennek birtokában már használhatjuk az SDExplorer nevű kis programot, ami letölthető innen. Az exe fájlra kattintás után települ is a program, persze csak ha elfogadjuk a licencfeltételeket. A későbbiekben, ha kinyitjuk a Windows Explorert, egy újabb rendszermappát találunk, az SDExplorert.

Kibővült az Explorer…

Ezután már éppen úgy dolgozhatunk az SDExplorer állományaival, mintha azok a saját számítógépünk merevlemezén lennének, azaz jóval gyorsabban és egyszerűbben tudunk például alapműveleteket végrehajtani a „felhőben” tárolt fájlokkal, azaz másolhatjuk, törölhetjük, átnevezhetjük őket, és persze amihez csak lehet, használhatjuk a jó öreg drag and drop módszert. Viszont ha a fájlokat ki szeretnénk nyitni,  akkor egy URL-t kapunk, amelyik már a SkyDrive oldalra visz, ahol további számos kellemes szolgáltatás (képek esetén például megosztás, diashow-készítés) vár bennünket.

Mintha csak a gépünk egyik mappájából másolnánk egy másikba

Az SDExplorernek kétféle változata érhető el, az ingyenes Base verzió (ezzel a fentebb említett műveleteket végezhetjük el), illetve a Pro változat, amiért viszont 13,75 dollárt kell fizetnünk. Ezzel viszont 50 Mbájtosnál nagyobb állományokat is kezelhetünk, illetve még jó pár kényelmi szolgáltatást igénybe vehetünk.
A program a Windows XP-től felfelé valamennyi változattal működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!