szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell véresen komolyan venni a TheOatmail által összeállított listát, bár némi igazság azért van benne.

 Nem kell véresen komolyan venni a TheOatmail által összeállított listát, bár némi igazság azért van benne. De nem szentírás! Lássuk, mit árul el a felhasználóról az email cím!

Saját domain[email protected]
A saját, nem céges, hanem személyes domainnel rendelkező emberek valószínűleg elég képzettek, sőt nagy esély van rá, hogy IT-szakemberek, programozók, dizájnerek vagy valami hasonló. A rendszergazda kizárt – ők ilyen világi dolgokra, mint saját domain, nem fordítanak figyelmet.

 Gmail[email protected]
A Gmail használata feltételezi, hogy a felhasználó valamennyire járatos az internet használatában, valószínűleg tudja mi az a Twitter, Facebook és Digg. Vélhetően sokat nézi a Youtube-ot. Ha otthon elmegy az internet-kapcsolat, még arra is képes, hogy újraindítsa a routert. 

Hotmail [email protected]
Valószínűleg Compaq gépet használ – még valószínűbb, hogy a cégtől vagy apucitól kapta. Állandó problémái vannak a spyware-ekkel és a vírusokkal, és a mai napig úgy hiszi, hogy a MySpace az egy hajó neve.

Yahoo[email protected]
Mindent nagybetűvel ír, de ha mégsem, akkor nagyon trendi megoldásokat használ, mint például az „i Pwn TEH internetZ”. Ő az, akitől naponta kapunk olyan leveleket, amelyek mókás PowerPoint fájlokat tartalmaznak, de ő küldi a „küld tovább ezt az e-mailt tíz embernek, különben holnap felrobban a monitorod” jellegű körleveleket is. 

Aol[email protected]
Bár nálunk nem igazán van ilyen, Amerikában nagyon népszerű az America Online ingyenes levelezője, olyasmi, mint nálunk a freemail.hu. Az OatMail szerint, akinek ilyen címe van, az képes felhívni minket telefonon, csak azért, mert talált egy jópofa weboldalt. Majd elkezdi bediktálni a telefonba, hogy „h… t… t.. p… dőltvonal… dőltvonal.. duplavé…” Előszeretettel nyomtat ki e-maileket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!