szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A pletykából valóság lett: tegnap és ma, nyilvános, kétnapos Youtube Live Streaming bétatesztnek lehetünk tanúi: úgy...

 A pletykából valóság lett: tegnap és ma, nyilvános, kétnapos Youtube Live Streaming bétatesztnek lehetünk tanúi: úgy tűnik végre a Google is belátta, hogy a jövő az élő adások, magáncsatornák, videoblogok és személyes reality show-k közvetítésében rejlik. 

Tegnap a Young Hollywood (ők amolyan amerikai „Blikk”) közvetített műsort, természetesen hírességekről és velük kapcsolatos pletykákról, Tony Hawk sztár-gördeszkás műsorvezetésével. További partnerek a teszt során a Howcast, illetve a népszerű RocketBoom

Joshua Siegel, a Youtube produkciós menedzsere elmondta az USA Today-nak, hogy a cég „az online videózás új fejezeteként tekint az élő videókra”. Ennek a filozófiának az első jele a mostani béta (de talán inkább alfa…) teszt. Mint minden induló szolgáltatás, a Youtube-Live sem bug mentes, az első nap problémák tömkelegét hozta elő. Joshua fel is hívja a felhasználók figyelmét blogjában arra, hogy ez még nagyon kísérleti stádium, mindenki legyen türelmes, és ne várjon sokat…

Az új szolgáltatás egyszerűen fog beleépülni a Youtube csatornákba: ha regisztrált tagok vagyunk, és van egy csatornánk, csak egy webkamerára vagy egy USB/Firewire kamerára lesz szükségünk ahhoz, hogy bármikor élő adásokat indítsunk. Az adások időpontjának követéséhez egy naptár áll majd a nézők/előfizetők rendelkezésére. 

 

További érdekességek: lesz (illetve már a tesztben is láthatjuk) élő kommentelés, így akár beleszólhatunk az adásba, vagy beszélgethetünk a műsorvezetővel és szereplőkkel. Hogy mi lesz a Youtube Live csatorna sorsa a kétnapos tesztüzem után, arról nem nyilatkozik a Google. Annyi azonban biztos, hogy még jó pár hónapig ne keressük a szolgáltatást, ugyanis hosszas finomhangolás, és a kétnapos bétateszt kiértékelés fog következni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Ilyen lesz a Google TV!

A Jinni olyan keresési megoldásokkal operál, amelyet ők csak „smart query”-nek hívnak: a lényeg, hogy akkor is meg...

techline.hu Tech

Youtube videók: egészen másképp

Legyőzhetetlennek tűnő konkurenciája akadt a televíziónak: egyre több felmérés utal arra, hogy a mai fiatalok, amikor...