szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

SecondShellA SecondShell néhány praktikus új funkcióval ruházza fel a Windowst, az ablakkezelés szempontjából.

SecondShell
A SecondShell néhány praktikus új funkcióval ruházza fel a Windowst, az ablakkezelés szempontjából.
Elindítás után „leül” a Windows Tálcájára, és alapvetően nem is kell többet foglalkoznunk vele, csak észben kell tartanunk három jópofa egér+billentyű kombinációt.
Az Alt billentyű és a bal egérgomb nyomva tartása mellett például azt az ablakot mozgathatjuk, amely fölött az egérkurzor áll.
Ezzel szemben az Alt + nyomva tartott jobb egérgomb kombinációval az adott ablak átméretezésébe kezdhetünk bele, anélkül, hogy ehhez el kellene találunk mondjuk az ablak jobb alsó sarkát.
S ha ez még nem elég, a Ctrl+ Alt + numerikus billentyűzeten egy szám (1-9-ig) lenyomásával a képernyő különböző részeire „tolhatjuk” az aktív ablakot, automatikusan hozzáigazítva az elrendezéshez az ablak méretét (ezt persze részben a Windows 7 is tudja, sőt az Aero Snap funkcióval a Windows XP is felruházható, de így több a lehetőségünk, és adott esetben nem kell az egér után nyúlnunk).
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Zoomy (Chrome plug-in)
A mai monitorok többsége meglehetősen nagy felbontásra képes, így ha mondjuk teljes képernyőre nyitjuk a böngészőnket, a kis felbontásra optimalizált oldalak két szélén egy-egy csíkot látunk (mintát, színt, az ugyebár az adott oldaltól függ). Pedig ha az oldal ilyenkor felvenné a megfelelő szélességet, olvashatóbbá válnának a szövegek is, amelyek - pont a nagy felbontás miatt - általában „aprók”.
Bár a modern böngészőkben már viszonylag egyszerűen - például egérrel, vagy billentyűkombinációval - is nagyíthatók az oldalak (a szöveg és a kép együtt méreteződik át), ennél mégiscsak kényelmesebb lehet, ha a weblapok mérete automatikusan igazodik a böngészőablak méretéhez.
Nos, a Chrome-ban ez nagyon könnyen megoldható, mindössze a Zoomy nevű kis plug-int kell telepítenünk, engedélyeznünk, és ettől kezdve a böngészőben automatikusan nagyítódnak az oldalak, képestül, szövegestül, ha megnöveljük az ablak méretét.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Internet Explorer 9 beta 2
Óriási hype veszi körül a Microsoft készülő böngészőjét, amelynek új verziója szebb, jobb és gyorsabb is lesz elődeinél, legalábbis a redmondi cég ígéretei szerint.
Ám ezúttal bárki meggyőződhet róla, hogy a cég valóban a jó úton jár-e céljai eléréséhez, hiszen a béta változat mostantól letölthető az alábbi oldalról.
Az IE9 új felülettel és modern böngészőhöz illőn HTML5 támogatással érkezik.
Letöltés és cikk >>>

7conifier
A 7conifier nem a rendszer összes ikonját cseréli ki, mint általában a különféle skin-csomagok, hanem kizárólag a Tálcán és a Start menüben rögzített alkalmazások ikonjait szabhatjuk át vele, egyetlen kattintással.
A program az első indításkor mentést készít az éppen aktuális állapotról, így azt később szintén egy mozdulattal visszaállíthatjuk, a hozzá adott ikon-válogatásokkal pedig azonnal lecserélhetjük a legismertebb alkalmazások (Photoshop, Gimp, Chrome, Google Earth, iTunes VLC stb.) ikonjait.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Windows Search 4.0
A Windows Search 4.0 sokkal kényelmesebb és hatékonyabb keresőfelületet nyújt a korosodó Windows XP rendszeren, mint annak eredeti keresője. Ha az első indexelést túléltük, utána már egészen „pattogósan” működik és a webes keresést is igyekszik egyszerűbbé tenni.
A megtalált fájlokról előnézetet is kapunk, így könnyen kiválaszthatjuk azt, amelyikre valóban szükségünk van. A programot letölthetjük a Microsoft honlapjáról.
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést