szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy miért akkora szám a instant Google kereső?

Hogy miért akkora szám a instant Google kereső? Nos, ezen lehet vitatkozni – maga a technológia nem új, az elképzelés sem túl forradalmi (bár tény, hogy kényelmes). Ha azonban a Google elkezd valamit, arra a piacnak, sőt az egész netnek reagálnia kell. Alig pár hete jelentette be a Google az új szolgáltatást, de már blogbejegyzések ezrei elemzik, dicsérik vagy éppen szidják az újítást, és persze nagyon népszerűek a „hagyományos Google versus instant” jellegű összehasonlítások is. Ez utóbbiak amúgy elég értelmetlennek tűnnek, hiszen a Google letette voksát az instant megoldások mellett, így esszük, nem esszük, úgysem kapunk mást.  

Az internetes közösség is felkapta a témát: beszámoltunk már róla, hogy egy egyetemi diák három óra alatt megírta az Instant Youtube-ot, de van már házi barkácsolású Instant Google Maps is.

 

De térjünk most rá a Microsoftra: lássuk, hogyan reagált a Google lépésére? Nos, egyelőre sehogy. Azonban ne becsüljük le őket, biztos, hogy valahol a Microsoft irodák alagsorában, egy szigorúan titkos csapat susmusol a pislákoló villanykörte alatt, miszerint: „.. és most erre mit kellene lépnünk?” De hivatalosan úgy tűnik, a redmondiakat nem érdekli az instant kereső hájp.

 

Nem hivatalosan viszont máris megszületett a Bing Instant kereső: igaz, ehhez nem három, hanem huszonnégy óra kellett, de itt van, működik, és ugyanolyan jó, mint a Google verzió. Fejlesztője a Microsoft fogadatlan prókátora, a világ valószínűleg legnagyobb Windows rajongója, a MetroTwit és az Istartedsomething.com  szerzője, az ausztrál sztárblogger: Long Zheng. Róla sokan azt hiszik, hogy a Microsoft fizet tevékenységéért, de a valóságban nem: Zheng egyszerűen Microsoft rajongó – nos, ilyen is van.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen