szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Photoshop Elements 9 és a Premiere Elements 9 szoftverek felvonultatják az összes eszközt, amelyekkel a felhasználók...

A Photoshop Elements 9 és a Premiere Elements 9 szoftverek felvonultatják az összes eszközt, amelyekkel a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a fényképekből és a videókból. A Photoshop CS5 szoftverből átvett népszerű tartalomfüggő kitöltés (Content Aware Fill) funkcióval a helyi javító ecset (Spot Healing Brush) tartalmi intelligenciája megvizsgálja a kép tartalmát és gyorsan javítja a fotókat, vagy egy ecsetvonással, a háttér varázslatos kitöltésével eltünteti róluk a nem kívánt részeket (például a turistákat egy zsúfolt helyszínről). A számos új, utasításokkal támogatott szerkesztési lehetőség lépésről lépésre vezeti végig a felhasználókat a remek szerkesztési effektusok elérésének folyamatán. Ilyen például az Out of Bounds effektus, amellyel elérhető, hogy a fotó egy eleme művészi módon, 3D-ben emelkedjen ki a lapból, vagy a retusálást leegyszerűsítő, tökéletes portrékat eredményező funkció.

 

A Premiere Elements 9 szoftverrel a felhasználók percek alatt készíthetnek filmeket az intelligens eszközök segítségével, amelyek automatikusan megoldják a hangproblémákat, kivágják a rossz részeket, stabilizálják a videók remegését és kijavítják a szín- és megvilágítási hibákat.

A Cartoon effektussal bármely videó egyszerűen animációs filmmé változtatható, és az optimalizált teljesítménnyel zökkenőmentessé tehető a videók szerkesztése és megjelenítése, akár HD minőségben is.

A rendező segítségével minden eddiginél egyszerűbbé vált a népszerű Flip Video kamerákról vagy DSLR fényképezőgépekről történő feltöltés és importálás, valamint a fényképek és videók egyetlen központi helyen történő címkézése és megjelenítése. Az Auto-Analyzer funkció segítségével a felhasználók címkével láthatják el a legjobb fényképeket és videókat, továbbá azonosíthatják a fotókon szereplő személyeket. A felhasználók gyorsan közzétehetnek fényképeket és videókat közvetlenül a Facebookon; a különböző médiákat dinamikus, interaktív online albumokká egyesíthetik és DVD-szerű vizuális megjelenéssel oszthatják meg azokat az interneten a barátokkal és a családdal.

Emellett lehetőség van az albumok és fotókönyvek elrendezésének személyre szabására. A fényképek automatikus helyezhetők rá a sablonra, és az összes Photoshop Elements szerkesztési funkció egyszerűen, közvetlenül a szoftveren belülről érhető el. Az alkotásokat ki lehet nyomtatni otthon, vagy akár egy online nyomtatási szolgáltatótól is megrendelhetők a nyomatok.

A Photoshop Elements szoftver összes felhasználója élvezheti annak előnyét, hogy a fényképekhez és a videókhoz gyakorlatilag bárhonnan hozzáférhetnek az interneten vagy egyes mobil eszközökön keresztül a Photoshop.com webhelyen.

Az Adobe Photoshop Elements 9 és az Adobe Premiere Elements 9 szoftvercsomag Windows és Mac rendszerhez javasolt kiskereskedelmi ára 125 euro, a Photoshop Elements 9 és a Premiere Elements 9 szoftverek Windows és Mac rendszerekhez önálló termékként is megvásárolhatóak, javasolt kiskereskedelmi áruk 83 euro.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!