szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A SEE Virtual Worlds fejlesztőbrigádja hivatalosan is bejelentette legújabb produkcióját, amely egy online szerepjáték...

A SEE Virtual Worlds fejlesztőbrigádja hivatalosan is bejelentette legújabb produkcióját, amely egy online szerepjáték is interaktív közösségi hálózat lesz, amelyben Michael Jackson élete, világa, zenéje jelenik majd meg. A játék részleteiről egyelőre nem sokat tudni, de az már biztos, hogy a Planet Michael egy ingyenes online játszható RPG (vagyis saját karakterrel játszható szerepjáték) lesz, ahol egy egész bolygó vár majd arra, hogy a játékosok felfedezzék. Természetesen a virtuális planéta Jacko világa lesz, a különböző helyszínek pedig a pop királyának munkásságát, klipjeinek, filmjének hangulatát idézik majd.

Martin Biallas cége ingyenes biztosítja majd a játékot a felhasználóknak, de azért már fizetni kell, ha extra tartalmat, ruhát, felszerelést, zenét szeretnénk kapni a játékmenet során, a SEE Virtual Worlds ebben látja a nagy üzleti lehetőséget - elvégre a Jackson rajongók nem érik majd be egy fapados álomvilággal, és feltehetően mélyen zsebükbe nyúlnak majd, ha a Planet Michael megkívánja.

©

Ezzel még nincs vége a Jacko nevével fémjelzett játéközönnek, egyértelmű, hogy a táncosabb hajlamú felhasználóknak is szükségük van a legendás művész világára. A Nintendo Wii pedig tökéletes platformnak bizonyult arra, hogy a Michael Jackson The Experience című táncjáték napvilágot lásson a Ubisoft gondozásában, erre pedig már csak novemberig kell várnunk. Érdekes módon nem táncszőnyeges játékról van szó, hanem a Wii kontrollert lóbálva kell utánoznunk a legendás táncmozdulatokat. Moonwalk azért nem lesz ebből, de talán megér egy próbát a Jacko emlékét fényező mozgásjáték.

Természetesen nem csak halála után került bele videojátékokba Jacko, legendás szereplője volt például a Sega Dreamcast-on annak idején népszerű Ready 2 Rumble Boxing Round 2 című bokszjátéknak, amelyben tőle meglepő módon a pop királya kíméletlen lengőket osztogatott a szorítón belül...

Szintén rövid szerepet kapott a 2002-ben megjelent Space Channel 5 című ügyességi-platform játékban is, amelyet természetesen az ő nevével igyekeztek eladni - nem kevés sikerrel.

A legemlékezetesebb Jacko játék pedig még a játéktermek fénykorába repít vissza minket, alig egy évvel az 1988-as Moonwalker bemutatója után ugyanis a SEGA piacra dobta a film játékadaptációját, amely így nézett ki akkoriban:

Később otthoni konzolokon (pl. Sega Genesis vagy C64) is megjelent a szoftver kicsit átdolgozott változata, és bár a grafika ma már viccesnek tűnhet, a kiemelkedő játékmenet még napjainkban is sok rajongót ültet a monitor elé. Michael Jackos bőrébe bújni ugyanis menő dolog immár 20 éve.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!