szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Sony új autós, multimédiás AV navigációs rendszereinek első tagjai az XNV-L77BT és 770BT típusú készülékek.

A Sony új autós, multimédiás AV navigációs rendszereinek első tagjai az XNV-L77BT és 770BT típusú készülékek.
Mindegyik rendszer a Sony AV fejegységéből és a TomTom navigációs moduljából illetve navigációs szolgáltatásából tevődik össze. Az XNV-L77BT (7” széles képernyős) és az XNV-L66BT (6,1” széles képernyős) a TomTom élő szolgáltatásait teljes mértékben kihasználják a HD Traffic™, a Local Search with Google és a Safety Alerts szolgáltatások által. 

A HD Traffic a leghatékonyabb és legfrissebb forgalmi információkat nyújtja, amely a fejegységen jelenik meg. Az esetleges balesetek és az ezáltal várható késések 3 percen belül már láthatók, amihez alternatív útvonal is látható, elkerülendő a kialakuló torlódásokat. A sofőrhöz kellő időben eljutó információ biztonságos, gyorsabb autózást tesz lehetővé. A Safety Alerts intelligens módon jelzi a fix és mobil közlekedésbiztonsági kamerákat (traffipax).

További fejlett szolgáltatásként a Local Search with Google említhető meg. Ha épp egy ismeretlen városban szeretnénk egy jó éttermet találni, csak elindítjuk az AV navigációs rendszeren a keresést a Google Map segítségével, amely a világ legnagyobb térképadatbázisával rendelkezik. Sőt mi több, akár a keresőoldalról is kezdeményezhetünk hívást asztalfoglalás érdekében. A helyzet-meghatározás, kapcsolatfelvétel és útvonaltervezés nem is lehetne ennél egyszerűbb!

Az AV navigációs modellek a TomTom legfejlettebb és legfrissebb térképeit tartalmazza. A térképes lefedettség Európa 45 országára terjed ki. A TomTom útvonaltervezése sokkal kifinomultabb, mint az egyszerű sebességhatárok alapján történő számítás. Az egyedi IQ Routes technológia – amely valós statisztikai adatokkal is dolgozik – a leggyorsabb útvonalat képes ajánlani, figyelembe véve a napszakot és napot is, amikor éppen úton van. A számítás során figyelembe veszi a csúcsforgalmi időszakokat, a hétvégéket, sőt, még a rosszul beállított forgalmi lámpákat is.

A fedélzeti térképtár naprakész információkkal való frissítése elengedhetetlen. A TomTom MapShare navigációs közössége által a lehető legpontosabb információkhoz juthat, hiszen ezen a felületen osztják meg a sofőrök az általuk korrigált, pontosított térképeket – ehhez egy számítógépre és a TomTom HOME szoftverre van pusztán szükség.

Az érintő-kijelzős, egyszerű kezelőfelület mind funkcionalitásukat, mind a gombok elhelyezését tekintve rendkívül intuitívak. A Sony úttörő fejlesztései, mint a ZAPPINvagy a SensMesegítségével a hangulathoz tökéletesen passzoló megfelelő zene kiválasztása nemcsak gyors, hanem hatékony is. A kiváló csatlakoztatási lehetőségekkel a digitális zenei lejátszók, mint pl. a WALKMAN, az iPod, az iPhone vagy USB pendrive készülékeken tárolt állományok pillanatok alatt megjeleníthetők. Sőt, az integrált Bluetooth által a mobiltelefonokon tárolt zenei gyűjtemény is meghallgatható, miközben a kihangosított telefonálás lehetősége is rendelkezésre áll.

Az új autós AV navigációs Xplod sorozat ugyanarra a platformra került, mint a nemrég EISA díjat (EISA Award European In-Car A/V Head Unit 2010-2011) nyert XAV-70BT autós multimédiás központ.  Az új készülékek mindegyike a már díjazott AV innovációk legjavát kapta.  

Az Xplod in-car AV navigációs rendszerek 2010 novemberétől kaphatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány