szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal nem kifejezetten új ötletekkel szolgálunk, hanem összefoglaljuk az elmúlt évek során felgyűlt leghasznosabb...

Ezúttal nem kifejezetten új ötletekkel szolgálunk, hanem összefoglaljuk az elmúlt évek során felgyűlt leghasznosabb tippjeinket e témával kapcsolatban. Ajánlunk weboldalakat, programokat és módszereket. Mindegyik kiváló lehetőség arra, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő kép (vagy éppen videó) kerüljön a gépünkre, asztali háttérként (sőt, a cikk alatti Kapcsolódó anyagok részben további ajánlatokkal is szolgálunk!).

Letöltés „manuálisan”
Háttérképeket beszerezni az interneten számtalan forrásból lehet. A legegyszerűbb talán, ha a Google képkeresőjében nézünk utána, miket talál a rendszer a kulcsszavak alapján. Megadhatunk mérethatárokat, színeket, szinte bármit. Ám nem csak a Google-t használhatjuk erre. A Microsoft-féle Bing például képes kifejezetten háttérképek keresésére is. Ennek mikéntjéről ebben a cikkben írunk részletesen.
Persze nem feltétlenül kell a keresőkre hagyatkoznunk, hiszen számtalan olyan gyűjtőoldal van, ahonnan jó minőségű (akár HD felbontású) képeket is letölthetünk, a legkülönfélébb témakörökből. A legjobb háttérképgyűjtő oldalakat itt mutattuk be.

Aki esetleg már most keresne karácsonyi háttérképet, annak korábban itt mutattunk rengeteg remek darabot, aki pedig kicsit letisztultabb képekre vágyik, annak érdemes átnéznie ezt a válogatásunkat.
 
Letöltés automatikusan
Aki egy kis változatosságra vágyik, és nem szeretné mindig ugyanazokat a képeket csodálni a háttérben, annak jól jöhetnek a különféle automatikus képváltó alkalmazások.
A Windows 7 egyébként maga is képes slideshow-t készíteni kijelölt képekből és megadott időközönként váltani azokat, ehhez itt találunk kiváló csomagokat, egyenesen a Microsofttól.
Részben szintén a Microsoftra épít, pontosabban a Bingre a Bing4Free alkalmazás, amely még a képek letöltését is automatikusan elintézi, a mindig változó Bingről.

Aki az automatikus képbeszerzést inkább a Flickr-ről oldaná meg, annak a Fleace nevű alkalmazást javasoljuk, de egy korábbi anyagunkban csokorba gyűjtöttük a legjobb ingyenes háttérkép-cserélő szoftvereket is).

Extra hátterek: videók, időjárás-jelentés és működő óra
Persze nemcsak fotót vagy különféle grafikákat tehetünk meg az asztal hátterének, hanem akár videókat vagy interaktív dolgokat is.
Korábbi cikkünkben bemutattuk, miként oldható meg egyszerűen és ingyen, hogy az OS X, vagy a Windows (nem csak a funkciót alapból tartalmazó Windows 7, hanem akár az XP is) hátterének akár kedvenc HD videónkat is megtegyük, így folyton mozgásban legyen a munkakörnyezet. Vannak persze kifejezetten erre a célra készülő videók is, ezek letöltési lehetőségeit is összefoglaltuk ebben a cikkben.

Aki esetleg látványos, az időt állandóan mutató órákat szeretne látni háttérként, annak javasoljuk ezt a cikket, aki pedig időjárás-térképpel egybekötött földgömbre vágyik a programablakok mögé, annak ezt a tippet.

Készítsünk saját háttérképet!
Ha a fentiek egyike sem nyerte el a tetszésünket, akár saját háttérképet is kreálhatunk magunknak. Ehhez akár grafikusi előképzettség, sőt adott esetben profi képszerkesztő alkalmazás sem szükséges. Az alábbi programokkal ugyanis bárki összedobhat látványos háttérképet, kedvenc fotói, képei alapján: Fotowall, Desktop Takeover.

Sőt ingyenes online szolgáltatás is létezik különleges háttérképek készítéséhez, amelyet telepíteni sem kell, és bármilyen rendszeren munkára fogható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Legyen egyéni Twitter-háttere!

Igazán egyedi oldalt persze akkor kapunk, ha jártasak vagyunk egy képszerkesztő szoftver használatában, hiszen ebben...