szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyre megszokottabb, hogy bulikon, társas összejöveteleken már nem is CD-játszó, hanem számítógép szolgáltatja a zenét.

Egyre megszokottabb, hogy bulikon, társas összejöveteleken már nem is CD-játszó, hanem számítógép szolgáltatja a zenét. Az alábbiakban egy olyan ingyenes szolgáltatást mutatunk be, amelynek a segítségével ügyesen keverhetjük a zenéket, ráadásul egy valóban hihetetlenül gazdag forrásból, a világ legnagyobb zenei tárházából, a Youtube-ról válogathatjuk a talpalávalót.
A TurnTubelist weboldalára fellépve, azonnal igénybe vehetjük a szolgáltatást, nem kell bejelentkezni, nem kell semmit letölteni. Két kis ablakot látunk felül, s majd ezek segítenek a számok keverésében. Legelőször a legfontosabb kellékkel, azaz dalokkal kell feltölteni az ablakok mellett lévő lejátszólistákat. Itt érthetjük meg, miért is emlékeztet valamiért az oldal logójában a Tube szócska a Youtube-ra, az ablak alsó felében ugyanis egy Youtube keresőablak található. Ide kell beírnunk a keresett számokat, s pillanatok alatt találatok tucatjaival találkozunk.

A Youtube óriási zenei (videós) tárházából készíthetjük el a lejátszólistákat.

Ha valamelyik szám érdekel bennünket, akkor itt eldönthetjük, hogy az 1-es vagy a 2-es (bal vagy jobb oldali) ablakba tesszük a számot. Dönthetünk például úgy, hogy egyik oldalra a lassabb, míg a másikra a pörgősebb számokat gyűjtjük. Érdemes minél nagyobb lejátszólistát készítenünk, hogy a bulin már ne legyen gond a zenék keresgélésével.
Ha készek a listák, indulhat is a szórakozás. Csak álljunk rá valamelyik számra, s az ablak alatti nagy zöld nyíllal indíthatjuk is a zenét. Amikor a közeledik a szám vége, indítsuk el lassan a másik ablakban lévő valamelyik számot, s a középen lévő nagy csúszkát kezdjük el a másik irányba húzni. A korábban játszott szám ekkor elhalkul, miközben egyre erősebben szól a másik lejátszólista választott száma. Profi megoldás a dalok közti váltásra!

Az oldalon kész lejátszólisták közül is válogathatunk

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy e remek kis oldal egyelőre béta fázisú, és a próbák során néhányszor találtunk olyan videókat, amelyeket nem lehetett importálni. Ezzel együtt, némi türelemmel, jópofa zenei összeállítást készíthetünk, igazi Youtube DJ-k lehetünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Youtube videók: egészen másképp

Legyőzhetetlennek tűnő konkurenciája akadt a televíziónak: egyre több felmérés utal arra, hogy a mai fiatalok, amikor...

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Májusban nyitnak a franciák

Májusban nyitnak a franciák