szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Symantec nyilvánosságra hozta megújult mobil védelmi és kezelési stratégiáját.

A Symantec nyilvánosságra hozta megújult mobil védelmi és kezelési stratégiáját. Az új, átfogó megközelítés olyan, mobil eszközökre kifejlesztett megoldásokat kínál a vállalatok, fogyasztók és  kommunikációs szolgáltatók számára, amelyekkel biztonságosan kezelhetik mobil eszközeiket bárhol és bármikor.
A meglévő Windows Mobile, Symbian és BlackBerry támogatások mellett a Symantec kiterjesztette biztonsági és felügyeleti megoldásait az Android és az Apple iOS rendszerekre is. Az új funkcióknak köszönhetően, - mint például a távoli törlés, a jelszóvédelem, vagy a készülékjellemzők leltára - a szervezetek anélkül használhatják mobil eszközeiket, hogy kockára tennék a vállalati információk biztonságát és integritását.

„Egyre inkább tapasztalható, hogy ugyanazt az eszközt használjuk a magánéletben, üzleti célokra, valamint a szórakozásra. Ez a használatbeli változás az igények robbanásszerű növekedését jelenti, ugyanakkor új biztonsági kihívásokat támaszt az IT szervezetek, fogyasztók és kommunikációs szolgáltatók számára. Azzal, hogy mobil védelmet és felügyeletet kínálunk a legnépszerűbb intelligens eszközökre, megkönnyítjük a vállalatok számára, hogy a vállalati adatok veszélyeztetése nélkül engedélyezhessék az alkalmazottaknak az általuk választott készülékek használatát.”  - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

Vállalati mobil védelem
A vállalatok folyamatosan szembesülnek a mobil eszközök védelmének és kezelésének egyedülálló kihívásaival, mivel sok felhasználó saját személyes készülékeit is bevonja az üzleti életébe, vagy ületi célú eszközöket személyes ügyeinek intézésére használ. Sok vállalat nem képes megfelelő módon támogatni, illetve szélesebb hozzáférést biztosítani a különböző készülékekhez - mint például az iPhone, az iPad vagy az Android - kockáztatva ezzel mind a vállalati adatok, mind pedig az üzleti kommunikáció biztonságát.

 

A Symantec átfogó, mobil eszközökre kifejlesztett megoldásai nagy segítséget nyújtanak a szervezetek számára, hiszen lehetővé teszik az alkalmazottak szabad készülékválasztását, miközben a vállalati adatokat  megbízható kezelhetőségét biztosítják.

Fogyasztói mobil védelem
A fogyasztók mobil eszközeiken tárolt személyes adatainak védelme érdekében, a Symantec bevezette a Norton Everywhere szolgáltatást. A fogyasztók így bárhol számíthatnak a Norton védelmére – függetlenül az adott helytől, eszköztől vagy digitális környezettől. A Norton Everywhere megoldásai, mint  a Norton Mobile Security for Android és a Norton DNS, már bármely eszköz számára elérhetőek, az iPad-től a játékkonzolokon keresztül egészen a wifi routerekig.

Elérhetőség
A Symantec vállalati és fogyasztói mobil megoldásai már elérhetőek, a kommunikációs szolgáltatói megoldások pedig a tervek szerint 2010 végén érkeznek. A vállalati megoldások megvásárolhatók közvetlenül a Symantectől, vagy a Symantec hivatalos viszonteladóitól. A Norton megoldások különböző kiskereskedőknél, és a Norton online áruházból. További információ az alábbi linken.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szembefutott a vonattal egy indiai férfi, hogy megmentse a sínekre zuhant gyermeket – videó

Szembefutott a vonattal egy indiai férfi, hogy megmentse a sínekre zuhant gyermeket – videó

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára