szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az „átalakítást” legegyszerűbben a Joypad nevű programmal tudjuk megoldani.

Az „átalakítást” legegyszerűbben a Joypad nevű programmal tudjuk megoldani. A rendszer két részből áll, az egyik az iPhone-on fut, a másik pedig azon a számítógépen, amelyen játszani szeretnénk. A számítógépes kliens Windows- vagy Mac-változatát ingyen lehet letölteni gyártó weboldaláról, a telefonon futó programot pedig az App Store-ban lehet 2 dollárért megvásárolni.

Az kezelőfelület éppen olyan egyszerű, mint egy joypad

Ha mindkettőt elindítottuk, akkor a telefonnal WiFi-n keresztül tudunk a számítógéphez kapcsolódni és az ott emulátoron futó klasszikus játékokat irányítani. Az iPhone képernyőjének egyik oldalán a joypadeken megszokott négyirányú vezérlőt találjuk, a másik felén pedig a programozható, illetve a játékok beállításától függő gombokat.
Első próbálkozásra kissé furcsa, hogy a gombok „nyomogatását” mindössze a képernyőhöz való hozzáéréssel tudjuk szimulálni, azonban ezt  gyorsan meg lehet szokni.

Az iPhone vezeték nélküli joypadként való használatához WiFi kapcsolatra van szükség, de nem kell, hogy WiFi hálózatunk legyen, ugyanis létre lehet hozni a telefon és a számítógép között egy ad-hoc WLAN összeköttetést is. Ezután pedig jöhetnek a retro játékok, amelyeket Windowson vagy Macen elérhető emulátorokkal lehet játszani. Ezeknél akár többjátékos módot is lehet alkalmazni, ehhez a számítógépen két példányban kell elindítani a kliens programot, és két különböző Phone-t kell hozzájuk csatolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek