szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár megtehetjük, hogy a Flasht teljesen száműzzük a gépünkről, azért ez nem minden esetben célszerű.

Sokkal jobb, ha magukat a Flash tartalmakat tartjuk kordában, így ha mégis szükségünk lenne valamelyikre, azt egy kattintással elindíthatjuk, a többit viszont már le sem tölti a böngészőnk, amivel időt és adatforgalmat takaríthatunk meg.

Egy apró ikon látható, ha dolgozik a plug-in

Ha Chrome-ot használunk böngészéshez, van egy nagyon kényelmesen használható kis plug-in, amely ügyesen letiltja a Flash tartalmak megjelenítését, viszont a helyüket mutatja, sőt egy kattintással be is kapcsolhatjuk azt, amelyikre esetleg szükségünk van.

De rájövük a Flash hirdetések hiányából is...

A Flash Control nagyon jól sikerült darab, ráadásul teljesen testre szabható. A működéséről két helyen is értesülhetünk: a címsorban megjelenik egy kis ikon, ha aktív, illetve a Flash anyagok helyén is ugyanez az ikon jelzi, hogy ott eredetileg lett volna Flash tartalom, csak a plug-in letiltotta.

Ha minden Flash tartalomra szükségünk lenne az adott oldalon, a címsorban megjelenő ikonnal kikapcsolhatjuk a teljes tiltást, de ha csak egy-két Flash objektumot akarunk hirtelen felindulásból megtekinteni, egyenként is ki- / bekapcsolhatjuk azokat, a helyükön megjelenő kis eszközsávon látható gombbal.

Teljesen testre szabható

A FlashControl megjelenése, működése szinte a legapróbb részletekig az igényeinkhez szabható. Egy ízléses és korrekt megoldás, hogy a Flash plug-in likvidálása nélkül, az eseti engedélyezés lehetőségét fenntartva tarthassuk kordában a különféle Flash tartalmakat, legyen szó játékról, bannerről vagy akár videókról.

Ha ezt hasznosnak találta, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán influenzaoltással indította a napot

Orbán influenzaoltással indította a napot

Nagy József: "Korlátolt álértelmiségi alapállás, hogy minden focidrukker bunkó és minden fradista nyilas"

Nagy József: "Korlátolt álértelmiségi alapállás, hogy minden focidrukker bunkó és minden fradista nyilas"

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT