szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Miért “majdnem”? Nos, ezt majd a végén mondjuk el.

Miért “majdnem”? Nos, ezt majd a végén mondjuk el. Mindenesetre a Hot Spot Studio egy alapvetően jól sikerült, könnyen használható kis alkalmazás, amelyet telepítenünk sem kell, csak letöltés után kicsomagolni és elindítani, s ráadásul teljesen ingyen “dobják utánunk”.

Kell hozzá némi képzelőerő, hogy ebből mi lesz majd

A program lényege, hogy miután kiválasztottuk leendő háttérképünk alap színét, az egér segítségével köröket dobálhatunk rá rá (jobb klikk), különféle méretben és színben. A körök helyét utólag is tudjuk még módosítani, ahogy a méretüket, színűket, sőt, intenzitásukat is. “Oh, ez zseniális, hogy néz már ki???” - kérdezi az olvasó… :)

De a végeredmény elég látványos lehet

Nos, a dolog természetesen nem itt ér véget, ugyanis a Render Picture gombra kattintva az általunk szétdobált körökből csodálatos fényjátékot varázsol a program, amelynek szinte végtelen a variációs lehetősége, hiszen az intenzitással, méretekkel, színekkel játszva szinte bármit összehozhatunk. Ráadásul a háttérszín helyett alkalmazhatunk tetszőleges fotót, grafikát is háttérnek, amit különlegesebbé lehet tenni a ragyogó fénykörökkel.
A program egyszerű, mégis nagyon látványos végeredmények születhetnek vele.

Minták a fejlesztő oldaláról

És akkor gyorsan ejtsünk még szót arról is, miért csak “majdnem” tökéletes: sajnos a készíthető háttérkép méretét alapvetően nem mi, hanem a monitorunk felbontása határozza meg, ami nem is lenne gond, ha teljes képernyőről beszélnénk, de sajnos ebből még ki kell vonni a program felületének részeit, szóval pont akkora hátteret, amekkora a felbontás, az adott gépen nem fogunk tudni kreálni vele.
Szerencsére a méretkülönbség azért nem óriási, így a “nyújtott” háttérkép is teljesen jól néz ki a képernyőn, így érdemes vele próbált tenni, mert kifejezetten látványos háttereket hozhatunk össze a segítségével, szinte másodpercek alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!