szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A redmondi cég eddigi legsikeresebb operációs rendszere, a Windows 7 éppen, hogy első születésnapját ünnepli, miközben a vállalat holland képviseletének sajtóközleményéből már az is kiderül: a következő verzió két éven belül kerülhet a boltok polcaira.

A Microsoft közleménye szerint jelenleg a világ PC-inek 17,1 százalékán fut Windows 7 operációs rendszer (Magyarországon ez az arány 18 százalék felett van). Ez annyit jelent, hogy a cég egy év alatt mintegy 240 millió szoftverlicenszet értékesített.

Az Engadget technológiával foglalkozó oldal szerkesztői bukkantak a holland nyelvű sajtóközleményre, melynek utolsó mondata annyit jelent: „a Microsoft tartja a Windows következő verziója felé vezető röppályát. Azonban körülbelül két évre lesz szükség, mire a Windows 8 a piacra kerülhet”.

Az a bizonyos holland nyelvű sajtóközlemény
©

Az operációs rendszer legújabb változatáról egyébként annyit lehet tudni, hogy várhatóan USB 3.0 és Bluetooth 3.0 csatlakozást tesz majd lehetővé, emellett a felhasználóknak gyakorlatilag nem kell majd várnia a bekapcsolást követően, hogy a számítógép „bebootoljon”, az azonnal használható lesz. A Windows 8-as gépeken hardvertitkosított merevlemez és arcfelismerést alkalmazó beléptető rendszer is működik majd, az Engadget szerkesztői pedig úgy vélik, hogy a Microsoft videojáték-konzoljához, az Xbox 360-hoz gyártott mozgásfelismerő rendszer, a Kinect egyes elemei is bekerülhetnek majd az operációs rendszer következő változatába. Ez a remények szerint annyit jelent majd, hogy például a médialejátszót és az Internet Explorert akár kézmozdulatok segítségével is vezérelhetjük majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás