szerző:
techline.hu

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy addig alszunk, ameddig akarunk, akkor persze nem.

 Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy addig alszunk, ameddig akarunk, akkor persze nem. De általában nem vagyunk ilyen szerencsések… Az online ébresztőóra előnye, hogy nem merül le éjszaka, mint az ébresztőre felhúzott mobil (istenem, hányszor késtem el emiatt…), és nem is tudjuk falhoz vágni, mint a hagyományos vekkert. Legalábbis elég nehéz egy asztali PC-t falhoz vágni, a netbook már más kérdés… de hagyjuk most ezt. Ráadásul pontosak, nem kell állítgatni őket, hiszen mindig tudják a pontos időt, köszönhetően a netnek. Ha valakinek mindig be van kapcsolva a gépe (és egy igazi kockának bizony mindig be van…), akkor nagyon hasznosak ezek a kis jószágok! Lássuk a legjobb és legegyszerűbben használható online vekkereket !

Első kedvencünk, a Music Alarm Clock  - ennek az órának a legjobb szolgáltatása az, hogy sok slágert, sőt rádióállomást beállíthatunk, a zenéről már az oldal gondoskodik. Így még az sem gond, ha nincs a gépünkön egy darab MP3 sem. Harminc webes rádió és tizenöt örökzöld sláger közül válogathatunk (köztük Armstrong klasszikus „Wonderful Word”-je,  amire legalább egyszer az életben mindenkinek érdemes felébrednie…)

A legjobb- és legmodernebb megoldás kétségtelenül a Sleep.fm – egy igen igényes rengeteg funkcióval bíró, rádiós ébresztőóra. Az egyik legjobb funkció, hogy ez az óra akkor is működik és ébreszt, ha valamiért „elmenne” otthon az internet, ráadásul igen könnyű beállítani. Ha nem akarunk (a mellesleg igen igényes) felületen szöszölni és konfigurálni, akkor használhatjuk az URL rövidítéseket: például csak beírjuk a böngészőbe, hogy sleep.fm/6am és máris beállítottuk a rádiós ébresztőórát reggel hatra.

A hagyományos ébresztő-hangokat kedvelők számára, a Naked Alarm Clock a megfelelő választás: itt a hagyományos, digitális csipogást, vagy az ősrégi analóg óra csörgést választhatjuk ébresztőnek.

Az egyszerű megoldásokat keresők használhatják a világ legpuritánabb ébresztőóráját az Online Clock nevű oldalt. A Techline kedvence (még egy tesztet is megérdemelt nálunk) a Kuku Klok  - egyrészt azért ,mert svájci óra, tehát tuti pontos (haha). Másrészt, mert igen ízléses felülete van, ráadásul jópofa ébresztő-hangokat állítgathatunk be, a kakaskukorékolástól, a katonai ébresztőig.

Az igazán kockák számára, a MetaClock a tökéletes választás. Egyrészt azért, mert ahhoz képest, hogy egy ébresztőóráról van szó, sikerül remekül agyonbonyolítani a felületet és a kezelőgombokat. És mi azt szeretjük… Van itt standard time/military time átváltás vagy éppen időre megnyíló weboldalak (ébresztés után a reggeli kávé mellé kinyílik a Techline.hu – a funkció használata erősen javallott…). De van „Today In History” ablakocska a történelem kedvelőinek, vagy beállíthatunk visszaszámlálást, hiszen a hollywoodi filmek óta jól tudjuk, hogy az menő…

Persze ébreszteni is tud a MetaClock, többet között olyan slágerekkel, mint az „I feel good”, de van itt relaxációs pánsíppal kevert madárcsicsergéstől kezdve az elmaradhatatlan katona ébresztő-harsonáig minden.

Az ébresztőórákat tehát imádjuk, ez előző körképünkből is nyilvánvaló lehet  - még jobban szeretjük azonban a mókás, esetleg egészen elképesztően „forradalmi” webes órákat.

Ezekből is az egyik leglátványosabb a flash-alapú Timeline - különösebb funkciókkal nem rendelkezik (így ébreszteni sem tud), viszont elképesztően látványos, ráadásul képernyővédőként is használható.

Szintén nagy kedvenc, a Yugo Nakamura dizájner által megálmodott (szintén flash) „kézzel írt óra”  - egy ceruzát tartó kéz firkantja le nekünk a pontos időt, nézni is fárasztó, főleg a másodperckijelzőt. Persze virtuális kézzel és ceruzával könnyű…

A klasszikus, régmúlt időket idéző zsebórák szerelmesei egy picit visszahozhatják a múltat monitorukra, ezzel az igényes kivitelű virtuális zsebórával. Klasszikus római számok az előlapon, vékony elegáns mutatók, minden, ami egy igazi zsebórához kellhet!

Az alternatív időmérés kedvelői megnézhetik a „Digital Time” óráját - eszerint most éppen 2038-adik évet írjuk, ez ugyanis egy alternatív időmérő eszköz: egy nap tíz órából áll, egy óra pedig száz percből – magyarul tízes számrendszer alapú időmérésről (hivatalos nevén NDSC) van szó. Hogy mi a dolog értelme, azt nem tudjuk, de jópofa, érdemes megnézni.

Ha valamiért úgy döntünk, hogy elkövetjük a kezdő webdizájnerek egyik legnagyobb hibáját, és rakunk egy órát weboldalunkra (ha nem sikerülne ronda weboldalt készítenünk, itt találhatunk egy tízlépéses útmutatót az igen nehéz folyamathoz), akkor ezen a címen érdemes keresgélni. Itt rengeteg webes (főleg flash- és java-alapú) órát találhatunk, egy kattintással megkaphatjuk hozzájuk a kódot, és máris mehet a copy/paste weboldalunk forráskódjába, a látogatók igen nagy bosszúságára.

Ha pedig stopperórára van szükségünk, természetesen olyan is van a neten. Lássuk, mit gondol a kedves olvasó: vajon felesleges butaságok az internetes órák? Vagy hozzánk hasonlóan ön is imádja ezeket a ketyeréket?

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Óramutatók emberekből

A Flashben készített kijelző digitális formában mutatja az időt, másodperc...

techline.hu Tech

Kedvenc online ébresztőóráink

Feltehetően csak kevesen használják ébresztőóraként számítógépüket (ott van e feladatra ugyebár a mobiltelefon, ha már...

Duma Aktuál: A Fidesz fiatalítása után szívesebben nézed az M1-et, csak hang nélkül

Duma Aktuál: A Fidesz fiatalítása után szívesebben nézed az M1-et, csak hang nélkül

ENSZ-főtitkár: Újjáéledtek a neonáci csoportok

ENSZ-főtitkár: Újjáéledtek a neonáci csoportok

Megszerezte az olimpiai kvótát a magyar férfi vízilabda-válogatott

Megszerezte az olimpiai kvótát a magyar férfi vízilabda-válogatott

A koronavírusból is nagy baj lehet, de az „X betegség“ meg nagyobb fenyegetés lenne

A koronavírusból is nagy baj lehet, de az „X betegség“ meg nagyobb fenyegetés lenne

Így magyarázzák, miért rúgta ki Kásler a Szent Margit Kórház főigazgatóját

Így magyarázzák, miért rúgta ki Kásler a Szent Margit Kórház főigazgatóját

"Táncoló sárkány": tollas dinoszauruszfajt fedeztek fel Kínában

"Táncoló sárkány": tollas dinoszauruszfajt fedeztek fel Kínában