szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban volt már egy átfogó gyűjteményünk a különféle számítógépes jegyzetelési lehetőségekről, illetve mutattunk...

Korábban volt már egy átfogó gyűjteményünk a különféle számítógépes jegyzetelési lehetőségekről, illetve mutattunk néhány ügyes alkalmazást e témában már külön is.
Sőt arra is mutattunk már példát, hogy miként lehet az okostelefonokat és az internetet kihasználva szinte bárhol elérhető jegyzeteket készíteni, mondjuk az Evernote segítségével.
Ezúttal egy olyan kis alkalmazást szeretnénk mutatni, amely elsősorban az asztali PC-n vagy a notebookon/netbookon teheti kényelmesebbé az életünket, ráadásul egyetlen fillrt sem kell áldoznunk rá.
A Task List Guru felülete kifejezetten barátságos és átlátható. Tennivalóinkat és jegyzeteinket kis ikonokkal - ezeket a programban mi választhatjuk ki minden egyes gyűjteményhez - színesített fastruktúrába rendezhetjük, így pillanatok alatt átláthatjuk az egészet.

Jól átlátható feljegyzések

A listákon belül azután szépen rendszerezhetjük tennivalóinkat, megadhatunk lejárati dátumot, kérhetünk figyelmeztetést adott időpontra, vagy akár bejegyzésenként több alkalommal is, és a tennivalóinkhoz is fűzhetünk rövid feljegyzéseket. Amivel elkészültünk, azt természetesen kipipálhatjuk, ahogy az egy hagyományos todo listánál már csak szokás…

Új tennivaló felvétele

Emellett használhatjuk a programot jegyzetelésre is, sajnos csak formázatlan szöveggel. Feljegyzéseinket szintén csoportokra bonthatjuk, hogy később gyorsabban megtaláljuk, amit keresünk. Ha valamit ennek ellenére nem találnánk, természetesen van mód a keresésre is.
Egyszóval a bevásárló listától a gyorsan feljegyzendő adatokon át, a tervezett projektek lépésinek összegzéséig mindenre használható a program.
Listáinkat természetesen nyomtathatjuk, vagy exportálhatjuk azokat táblázatos formában HTML fájlba is.

Emlékeztetőket is kapunk, ha beállítjuk

Bár a program sajnos nem tud magyarul, minimális angolnyelvtudással is könnyen elboldogulhatunk vele. Ha kell, akár hordozható változatban is használhatjuk, erre külön menüpontot találunk a fájl menüben, hogy adatainkkal együtt kényelmesen átmásolhassuk a portable verziót is kedvenc USB pendrájvunkra.

Beállítási lehetőségek

 

A Task List Gurut elsősorban áttekinthetősége miatt kedvelhetjük meg. Persze akadnak ennél jóval nagyobb tudású jegyzetelők is (például saját „testvére”, a Swift To-Do List, amely sajnos fizetős). Ettől függetlenül, ha nem vágyunk olyan extrákra, mint a formázható szövegek a jegyzeteknél, vagy mondjuk a jelszavas védelem, akkor a Task List Guru is tökéletesen megteszi, hogy kicsit ellensúlyozzuk saját feledékenységünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz