szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iTunes mint a legnépszerűbb és legnagyobb forgalmat és bevételt generáló online zenebolt, mindig keresi az...

 Az iTunes mint a legnépszerűbb és legnagyobb forgalmat és bevételt generáló online zenebolt, mindig keresi az újabbnál-újabb megoldásokat: a felhasználók nagy örömére. Az évek során rengeteg változott a szoftver és az online felület is, egyre kényelmesebb és kezelhetőbb lett, és persze a megtalálható előadók és albumok mennyisége is folyamatosan növekszik. Pillanatnyilag ez a világ legnagyobb zene- és videoboltja. Több mint nyolcmillió zeneszám, naponta mintegy ötvenezer film- és videoklip, húszezer filmsorozat-epizód, és kicsivel több, mint kétezer mozifilm (ebből háromszázötven HD) várja az érdeklődőket, viszonylag olcsón. 

Fennállása óta az iTunes ötmilliárd zeneszámot értékesített, tehát elmondhatjuk, hogy szinte a bolygó minden lakosára jut egy eladott iTunes-zeneszám.

A Robert Morris felmérése szerint, ha egy érdeklődő hatvan másodpercnél hosszabb ízelítőt kap egy-egy zeneszámból, akkor könnyebben tud döntetni, és hajlamosabb megvásárolni az adott dalt vagy akár egy egész albumot. Az iTunes ezen a téren egy kicsit el volt maradva: a számokba „belehallgathattunk” ugyan, de csak harminc másodperc erejéig, ez pedig elég kevés.

Az Apple hosszas egyeztetés után – főleg a National Music Publishers Association (NMPA) nehezményezte az ötletet, de végül megegyeztek – megemeli a számokból adott ízelítő hosszát, így mostantól kilencven másodpercet hallgathatunk meg vásárlás előtt. Kivétel ez alól az a zeneszám, ami két és fél percnél rövidebb, ebben az esetben marad a harminc másodperces korlát.

Az Apple a vásárlói kedv még nagyobb növekedését várja a lépéstől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa

Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet