szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A netezők előszeretettel végeztetik el az újabbnál újabb böngészőverziókon az Acid3 tesztet – majd előszeretettel...

 A netezők előszeretettel végeztetik el az újabbnál újabb böngészőverziókon az Acid3 tesztet – majd előszeretettel vitáznak azon, hogy vajon az IE vagy a Chrome fogja-e jobban támogatni az új szabványt? Az igazán kockák még az Acidnál is részletesebb HTML5 teszteket végeznek  - valójában azonban nagyon ráérünk még ezzel.

Philippe Le Hegaret a W3C konzorcium HTML5 szabványsztenderdekért felelős kutatója blogjában lerántja a leplet a helyzetről.  A HTML 5 szabvány összesen 232 ún. „compilance checkből” áll, ráadásul ezekből 135-öt még csak a múlt hónapban adtak hozzá a specifikációhoz.  Hegaret elmondása szerint, ezen a számok függvényében a HTML5 nagyon messze áll még a bevezetéstől.

Ennek ellenére a netezők nem győzik „versenyeztetni” a böngészőket, aminek a szabvány jelenlegi állapotában semmi értelme – teszi hozzá Hegaret, bár azt ő is elismeri, hogy pillanatnyilag az Internet Explorer 9 az a böngésző, ami leginkább támogatja az új HTML5 függvényeket és utasításokat.

A HTML5 tesztelése jól halad – csak az Acid3 teszten keresztül több mint 2853 teszteredményt kapott a W3C a lelkes felhasználóktól, és a szervezet továbbra is arra biztatja a közösséget, hogy segítsék munkájukat a tesztelésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Krekó Péter szerint a politikusok hibája is, hogy sok a járványtagadó

Krekó Péter szerint a politikusok hibája is, hogy sok a járványtagadó

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája