szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Chrome Toolbox (Chrome plug-in)A Chrome Toolbox ingyenesen tölthető le a Chrome-hoz, a megszokott, egykattintásos...

Chrome Toolbox (Chrome plug-in)
A Chrome Toolbox ingyenesen tölthető le a Chrome-hoz, a megszokott, egykattintásos módszerrel. A segítségével pedig egy halom nagyszerű funkcióval ruházhatjuk fel a böngészőt, amelyekkel gyorsíthatjuk, kényelmesebbé tehetjük a napi munkát.
Ilyen például a nagyító használata a képeknél a weboldalakon, illetve azok háttérképnek küldése egy kattintással.
Jópofa lehetőség az is, hogy a weboldalakon látható Flash vagy HTML5 videókat egy kattintással „kiszakíthatjuk” az oldalról és saját, külön ablakban nézhetjük meg azokat (az ablak bezárása után visszakapjuk az eredeti oldalt).
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Avert
Egy gépre telepíteni több vírusirtót (különösen, ha mindegyiket hagyjuk háttérben is dolgozni), gyakorlatilag egyenlő a Windows legyilkolásával, mert a sok háttérben futó ellenőrző folyamat a végtelenségig lassítja a rendszert (ráadásul még „ütközhetnek” is egymással).
Az Avert nem valódi vírusirtó, hanem egy 8 népszerű antivírus-motort összefogó felület. Telepíteni nem kell, a hordozható alkalmazásokhoz hasonlóan ahova kicsomagoljuk, ott használható (Microsoft .NET framework kell a használatához, így csak részlegesen nevezhető portable alkalmazásnak).  A nyolc használható vírusirtó-motor: Vipre, Asquared, ClamWin, Trend Micro, Sophos, Panda, Avira és VBA32. Illetve ha gépen telepítve van, akkor az AVG-t is képes használni.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

CCleaner 3
A Ccleaner egyike a legnépszerűbb Windows takarítóknak, mivel használata egyszerű, gyors és kellően hatékonyan tünteti el a rendszer és az alkalmazások által feltornyozott “digitális szemetet” a gépről.
Az új verzió (amely letölthető a készítők oldaláról) immár teljes 64 bites támogatással jelent meg, s akad néhány új eszköze is a takarításhoz. A Drive Wiper eszközzel például biztonságosan, visszaállíthatatlanul törölhetjük a merevlemez szabad részén kallódó törölt, de még visszaállítható anyagokat.
Az új verzió támogatja az Internet Explorer 9-et, illetve ügyesebben bánik el a Chrome által hátrahagyott átmeneti állományokkal. A böngészés során felgyülemlő sütiket is ügyesebben kezeli. Ezen felül még számos apró, de hasznos funkcióbeli módosítást végeztek el a fejlesztők a programon.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

SSD life
Az SSD life program ablakában könnyen értelmezhető formában láthatjuk a számítógépünkben található SSD meghajtók általános és technikai adatait.
A legnagyobb méretben és legfeltűnőbb színnel a legfontosabb információt találjuk: milyen a flash meghajtó összesített állapota. Ha ez az adat zöld háttérrel jelenik meg, akkor már nagy gond nem lehet.
Az SSD life programot két változatban tölthetjük le. Aki a flash meghajtójának pillanatnyi állapotára kíváncsi, annak tökéletesen megfelelő az ingyenes változat.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Sophos Antivirus for Mac
A Sophos ingyenesen elérhetővé tette maces antivrus szoftverét, amely állandó védelmet nyújt az esetlegesen felbukkanó maces trójaiaktól és egyéb kártevőktől, illetve a Macen kárt nem okozó Windowsos vírusok véletlen továbbküldését is képes megakadályozni az OS X-es gépeken.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Hivatalos, hogy 22 év után véget ér a Barátok közt

Hivatalos, hogy 22 év után véget ér a Barátok közt