szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Biana Wofford magyarázata szerint, az iPhone 3G telefonokon az iOS4 gyakorlatilag használhatatlan.

 Biana Wofford magyarázata szerint, az iPhone 3G telefonokon az iOS4 gyakorlatilag használhatatlan. A mellesleg igen drága készülék tehát, az automatikus frissítés után egy ún. iBrick-é változik – ezzel a szóval illetik a netezők a használhatatlan, „üres”, aktiválás előtti  iPhone készülékeket (utalva ezzel arra, hogy kb. annyira hasznos, mint egy tégla, azaz „brick”).

A hölgynek valóban igaza van: az iPhone 3G (nem a 3GS – nem keverendő össze a kettő, 3GS esetében semmi gond nincs) ugyanis „gyűlöli” az Apple legújabb mobil operációs rendszerét, az iOS4-et  - a  legszembetűnőbb jelenség az, hogy frissítés után olyan lassú lesz a készülék, mint a csiga, azaz „iBrick” lesz belőle.

Érdekes módon azonban, az iPhone 4-es verziókon az iOS4 csodásan üzemel: gyors mint az álom, és megbízható, mint Rex felügyelő. iPhone 3G-s eszközökön azonban rémálom.

Az Apple természetesen elutasít mindenféle összeesküvés-elméletet, és hangoztatja: tudnak a jelenségről, és gőzerővel dolgoznak a hibák kijavításán. Azon iPhone 3G tulajdonosok, akik iOS4-re frissítettek, pedig legyenek szívesek megvárni a foltozást – ami majd valamikor megérkezik. Vagy vegyenek egy iPhone 4-est, és volt gond, nincs gond! Ez utóbbi mondat természetesen már nem az Apple részéről hangzott el, csak a mi szurkálódó megjegyzésünk volt.

 

A felhasználók megtehetik, hogy visszaváltanak iOS3-ra, ez azonban olyan szintű „hekkerkedést” kíván, amire az átlagfelhasználónak valószínűleg sem ideje, sem türelme nem lesz. Be kell szerezni a megfelelő firmware-t, DFU módban kell elindítani a telefont , majd egy apró szoftver segítségével  (Recboot) további varázslatokat kell végeznünk, mire visszakapjuk az előző iOS verziót. (A részletes, jó hosszú leírás erről a folyamatról itt található, angol nyelven.)

A pert indító hölgy szerint, azzal, hogy az iOS4 „tönkreteszi” a régebbi iPhone-okat, az Apple rákényszeríti a vásárlókat az újabb készülék megvételére, főleg hogy a régi rendszer visszaállítása egy átlagfelhasználó számára szinte lehetetlen. Biana abban reménykedik, hogy megnyeri a pert, így az Apple kártérítést fog fizetni minden iPhone 3G felhasználónak, aki jóhiszeműen telepítette az új rendszert, és most egy lassú, lefagyogató mobillal kénytelen élni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!