szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Yeung írt is észrevételeiről egy cikket, amit a South China Morning Post weboldalán kb.

 Yeung írt is észrevételeiről egy cikket, amit a South China Morning Post weboldalán kb. tizenkét órás időtartama alatt el is olvashatott pár kínai netező – aztán a Nagy Testvér lecsapott, és a cikk helyett már csak egy üres oldal található.

A „Nagy Tűzfal” (kormányzati nevén Golden Shield Project) fenntartása és üzemeltetése igen sok pénzébe kerül a kínai kormánynak , valószínűleg rossz szemmel nézik, ha valaki egy párszáz dolláros eszközzel kikerüli ezt a falat

Az eset úgy történhetett meg, hogy a Kindle az Amazon saját, Whispernet nevű mobilhálózatát használja a netre kapcsolódáshoz – a Nagy Fal azonban ezt nem szűri, így a Kindle segítségével olvasható a Twitter, a Facebook és a Digg, márpedig ezek (és még sok ezer más oldal) egyáltalán nem érhetőek el a kínai internetezők számára. A Kindle közvetlenül az amerikai hálózatra kapcsolódott, majd az onnan visszaérkező adatok már kódolva érkeztek a kínai Whispernet partnerhez, ergó a Nagy Fal már nem tudta szűrni az adatokat.

A kínai kormány állítólag már „orvosolta” a hibát, a Whispernet hálózati csomópontot üzemeltető helyi partnerrel együttműködve – köszönhetően a hatásos kínai hírzárlatnak, egyelőre nem lehet többet tudni az ügyről. Azért reméljük, Yeung-nak nem esik baja a már említett cikk miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!