szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Waterloo Labs neve nem ismeretlen a netezők számára: ők azok az oregoni figurák (a National Instruments Corp.

 A Waterloo Labs neve nem ismeretlen a netezők számára: ők azok az oregoni figurák (a National Instruments Corp. mérnökei egyébként), akik szabadidejükben mindenféle mókás dolgot fejlesztenek. Ilyen például az iPhone segítségével irányítható autó (a projekt hasznossága erősen kérdéses), de legújabb találmányuk még ezen is túltesz.

Az „EyeMario” névre hallgató projekt lényege, hogy számítógépes játékokat vezéreljünk: nem a kezünkkel, nem a mozdulatainkkal (Wii? Kinetic? Bah… lejárt technológia…), hanem a szemgolyónk mozgatásával. Fő a kényelem!

Az egész elképzelés és megvalósítás annyira röhejes, hogy nem is próbáljuk írásban érzékeltetni, inkább tekintsünk meg egy bemutató videót.

Hogy miért is jó az, ha egy játékot szemgolyóink mozgatásával irányítunk? Nos, nem jó – de a Waterloo Labs csapatát ez egyáltalán nem akadályozza meg abban, hogy folytassák a projektet (várjuk már a szemmel irányítható Halo 3-at vagy Warcraftot) – sőt a forráskódot is letölthetővé tették - kapcsolási rajzokkal, tervekkel és minden egyébbel. Semmi sem állhat hát útjába a lelkes amatőröknek, akik otthoni szemgolyó-vezérlést akarnak fabrikálni! Részemről azért maradok a billentyűzet-egér kombónál, köszönöm szépen…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!