szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a felhasználók naponta százával ontják a tűzróka kiegészítéseket, a Mozilla elég ritkán jelentet meg egy-egy...

 Bár a felhasználók naponta százával ontják a tűzróka kiegészítéseket, a Mozilla elég ritkán jelentet meg egy-egy „hivatalos” darabot.  Legutóbbi kiegészítőjük a hangzatos F1 Mozilla Messaging névre hallgat, és erről a linkről telepíthető.

Az F1 lényege, hogy immár a böngészőből közvetlenül tudunk megosztani linkeket barátainkkal (a Mozilla is kapaszkodik felfelé a szociális háló létráján). Egy gombnyomásra Twitterbe küldhetünk akármit, sőt még URL rövidítést is kapunk. Szintén egy klikkeléssel posztolhatunk Facebook oldalunkra akár screenshotot, akár egy jópofa videót, vagy bármi mást. Végül, de nem utolsósorban, az F1 automatikusan generálja a linkeket Gmail leveleinkbe is, így tényleg egyszerűen küldözgethetünk linket barátainknak.

 

A kiegészítő telepítése után megjelenik egy új ikon a Firefoxban (egy apró ún. „chat-bubble” képében), erre kattintva máris indulhat a bősz tartalommegosztás; ha eddig nem lett volna elég szemét a Twitteren, akkor ez a plugin majd segít. Utóbbi megjegyzésünk ironikus volt. 

Hogy miért is jó ez a kiegészítő, annak rövid történetét elolvashatjuk a Mozilla blogjában. Reméljük azért további Facebook/Twitter integrációt nem tervez a Mozilla, kár lenne kedvenc böngészőnket teljesen „szocializálni”, maradjon csak meg amolyan hagyományos böngészőnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!