szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Eddig ehhez csak külön megoldásokat ajánlottunk: asztali naptárt például itt, háttérképcserélőket pedig itt, vagy...

Eddig ehhez csak külön megoldásokat ajánlottunk: asztali naptárt például itt, háttérképcserélőket pedig itt, vagy éppen itt. Sőt, a naptár képekre helyezáséhez mutattunk egy telepítés nélkül használható, online megoldást is anno.
No, a két funkciót most egyben kapjuk meg, teljesen ingyen a Walyk Advanced Wallpaper Manager nevű kis alkalmazástól.

A program telepítés után leül a Tálcára és ha itt a Configure… menüpontját választjuk, máris megadhatjuk neki, hogy milyen képekből állítsa össze állandóan változó háttereinket.
Sőt, nem kell feltétlenül fixen megadni neki a fájlokat, képes ugyanis monitorozni is egy megadott mappa tartalmát, így ha oda újabb képeket másolunk, legközelebb már azokból is válogat.
A Walyk AWM több időzítési lehetőséget is nyúj, cserélhet megadott időközönként, naponta, hetente, vagy valahányszor elindítjuk. A képek sorrendjét meghatározhatjuk mi, vagy rábízhatjuk a véletlenre. Ha pedig éppen nagyon unjuk az aktuális képet, egy kattintással válthatunk a következőre, vagy vissza az előzőre, a Tálcán ücsörgő kis ikonnal. Ehhez a funkcióhoz akár gyorsbillentyűs kombinációt is rendelhetünk.

Képeink elhelyezési módját (nyújtott, középre igazított stb.), sőt az esetleges átméretezéshez használt eljárást is megszabhatjuk, de ami még talán ennél is izgalmasabb: a háttéren elhelyezhetünk egy állandóan szem előtt lévő naptárat is!
utóbbit szinte teljesen testre szabhatjuk, beleértve az elhelyezkedését, méretét, színeit, feliratait.

A programból talán csak egy funkció hiányzik, nevezetesen az, hogy mondjuk nem tud letölteni a Flickr-ről, Bingről stb. képeket, így az alapanyagot manuálisan kell összeszednünk.
Aki esetleg ilyen automatikusan letöltődő hátterekre vágyik, annak emitt javasoljuk a Binges RSS megoldást, de háttérkép témában amúgy is kifogyhatatlanok vagyunk, elég itt szétnézni. :)
Visszatérve a Walykra, egy nagyon jól használható kis programmal van dolgunk, amely ingyenes, s ha valakinek esetleg ez is szempont, még skinezhető is. Sőt, nyelvi modulokat is letölthetünk hozzá, ha az angol iránt ellenérzést táplálunk, bár egyelőre a magyar nincs a listában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!