szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymillió darabot értékesítettek a Microsoft 3D játékkonzoljához készült mozgásérzékelős vezérlőből a bemutató utáni első tíz nap alatt. A szoftvercég szerint a kedvező adatok alapján minden esély megvan arra, hogy az év végéig 5 milliónál is több Kinect találhat gazdára.

A Microsoft Amerikában november 4-étől, Európában pedig a múlt hét elejétől árulja az Xbox 360 játékkonzolhoz tervezett testmozdulat és beszédfelismerő irányító rendszerét. 

A Kinect 3D-kamerával és érzelemfelismerő szoftverrel érzékeli a játékos mozdulatait, gesztusait és annyira népszerű, hogy az Adafruit számítástechnikai alkatrészekkel foglalkozó vállalat jutalmat is kínált annak, aki elsőként töri fel az eszköz vezérlőszoftverét. 

A háromezer dolláros (610 ezer forintos) "vérdíjat" a Hector Martin néven ismert hacker kapta, akinek napokkal a megjelenés után sikerült a vezérlő szoftver  mozdulatfelismerő rendszerét a nyílt forráskódú, Linux operációs rendszerekhez igazítania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
life-style.hu Tech

Ketten és meztelenül is lehet

Tolongás a boltokban, kifogyott árukészlet: már kapható a Microsoft kamerás mozgásérzékelője, amelynek segítségével saját testünkkel irányíthatjuk az erre alkalmas játékokat. A megjelenés napján most választ is kapunk minden érdekes kérdésre, még a legfurcsábbakra is.

75 ezer forinttal alacsonyabb a mediánbér az átlagnál

75 ezer forinttal alacsonyabb a mediánbér az átlagnál

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Visszavesz új videokártyája teljesítményéből az Nvidia, hogy az ne váljon a kriptobányászok játékszerévé

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt