szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Pár évvel ezelőtt már megírtuk a szerintünk tíz legnehezebb ellenőrzőkódot (legalábbis amelyekkel addig...

 Pár évvel ezelőtt már megírtuk a szerintünk tíz legnehezebb ellenőrzőkódot (legalábbis amelyekkel addig találkoztunk), az internet azonban szerencsére fejlődik, így azóta még elképesztőbb kódokba botlottunk. A CAPTCHA háború folytatódik - lássuk milyen érdekes esetekkel találkoztunk mostanában.

Első kedvencünk a „humping granddchildren” – aki vizuális típus az rosszul jár, jobb, ha nem képzeljük el a nagypapát, ahogy „megmássza” az unokáját.. brrr…

 

Ha már a malackodásnál tartunk: a CAPTCHA szkriptek sajnos nem rendelkeznek intelligenciával, és értelmezni sem tudják a véletlenszerűen kiadott szótársításokat – ezt el is nézzük nekik. De a „Rectal Favoring” párosítás azért egy kicsit már túlzás, még ha előnyben is részesítjük a hátsó bejáratot, akkor is zavaró egy ellenőrzőkódban viszontlátni ezt…

Ez a változat szerintünk egy kicsit túl biztonságosra sikeredett. Az egyszeri netező egy ilyen kódot meglátva csak annyit képes kinyögni, hogy „… mi van?”

Firebombed Airplane – ha nem lenne ennyi terrorizmus a világon, akkor még vicces is lehetne… de nem az.

A Facebook kódellenőrzői is tudnak érdekes szópárokat generálni: itt például az „erőszakolj meg” szavakat kell beütnünk a khmm… továbbjutáshoz.

Amikor a CAPTCHA is rájön, hogy csődöt mondott: fail. Különösebb magyarázatot nem is igényel, ha esetleg nem tudnánk mi az a „fail” akkor klikk ide.

Stay Divorced – azaz „maradj elvált”. A házasságot ellenzőknek egészen testhez álló ellenőrzőkód.

Ez a versenyző egyik kedvencünk: „dryfart”. Hogy egészen pontosan milyen a „száraz fing” azt nem tudjuk biztosan, (mondjuk ha nedves, akkor már másképpen hívják, ez igaz) - de egy ilyen CAPTCHA biztos, hogy felejthetetlen.

A „Blame Canada” poént főleg azok értik, akik South Park-rajongók, esetleg hallották valahol az azonos című dalt.  Ne hibáztassuk azonban Kanadát – ők nem tehetnek semmiről.

De hagyjuk a mókás szóösszetételeket, lássunk néhány igazán nehéz, mondhatni nevetséges verziót. Hogy ültetném a gép elé azt, aki kitalálta, és egész nap fejtetném meg vele a saját „rejtvényeit”...

Ezt a verziót egész egyszerűen nem is értjük. Mi akar ez lenni? Kellene itt lenni valahol betűknek? Néztük fentről, lentről, sötétben, világosban, hunyorítva és fél szemmel. Aztán rájöttünk: ez a CAPTCHA ufóknak szól, az emberi faj nem látja a mögöttes tartalmat.

 

Következő versenyzőnk egy… egy… origami CAPTHCA talán? Ha valakinek van türelme és idegrendszere megfejteni, az küldje el nekünk – nyeremény ugyan nincs, de kíváncsiak vagyunk.

 

Végül jöjjön a legidegesítőbb, legundorítóbb verziók egyike: amikor kisállatokat rejtenek el a betűkön.

A mi dolgunk nem más, mint azon betűk begépelése, amelyeken a megadott állatka látható. Mindezt egy kétéves kisiskolás rajztudásának megfelelő ábrákkal (ezúton is elnézést kérünk a kisiskolásoktól), hogy még véletlenül se tudjuk megkülönböztetni a nyuszit a cicától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

2009 legjobb internetes poénjai

Bár az „internet meme” kifejezést a magyar nyelvben még nem nagyon használjuk, a sima "mém" kifejezést annál inkább.