szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart – ez a rövid és frappáns eredetije a CAPTCHA betűszónak. Néha azonban ezek a kis ellenőrzőkódok megőrülnek, és érdekes eseteket produkálnak.

Pár évvel ezelőtt a Techline beszámolt a tíz legnehezebb ellenőrzőkódról, amit az interneten felleltek, a hálózat azonban szerencsére fejlődik, így azóta még elképesztőbb kódokba botlottak. A CAPTCHA háború folytatódik - lássuk milyen érdekes esetekkel találkoztak mostanában.

Ha kíváncsi a vicces, vagy félresikerült CAPTCHA-kódokra, erre a linkre kattintva olvashatja a Techline cikkét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Feltörték a Kindle olvasó másolásvédelmi kódját

Egy izraeli hackernek sikerült feltörnie a Kindle elektronikusköny-olvasóra szánt dokumentumok másolásvédelmi (DRM) kódját, lehetővé téve az Amazontól vásárolt elektronikuskönyvek PDF-formátumban való terjesztését.

hvg.hu Napi merítés

A jövőben telefonon csalják ki tőlünk PIN-kódjainkat

A phishing után a bűnszövetkezetek visszatértek a nyolcvanas évek hackereinek leghírhedtebb trükkjéhez. A vishing néven elhíresült telefonos adathalászat Ázsiában hódít igazán - nemrégiben egy dél-kínai csoportot sikerült lekapcsolniuk a hatóságoknak, módszereiket hamarosan a világ többi országában is alkalmazhatják.

MTI Tech

Bibliai utalás lehet a Stuxnet vírus kódjában

Az Ótestamentumra, pontosabban Eszter könyvére utalhat a feltehetően az iráni atomprogram lelassítására megalkotott Stuxnet számítógépes vírus - állította csütörtöki lapszámában a The New York Times.

hvg.hu Tech

Félresikerült Apple termékek

Az iPad eladási mutatói már meghaladták a félmilliót, és ez a szám egyre csak növekszik. Az Apple, úgy tűnik, megint nagyot robbantott – nem sokkal az iPhone után, ismét sikerült neki az áttörés. De vajon ők sosem hibáznak?