szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elektronikus formátumú könyvek, vagyis az e-bookok, e-könyvek terjedése töretlennek tűnik, azonban miközben a siker a tengerentúlon garantáltnak látszik, a magyar még várat magára.

A számítógépeket és a technológiát kedvelők körében újból beszédtéma lett az e-könyv: a figyelem középpontjába az érintőképernyős táblaszámítógép, az Apple újabb sikerterméke, az iPad miatt került – írja a Techline. A legnagyobb amerikai internetes könyvesbolt, az Amazon is meglovagolta ezt a népszerűségi hullámot, és soha nem látott magasságba röpítette saját fejlesztésű olvasójának, a Kindle-nek és az elektronikus könyveknek az eladását.

Az Amazon 2007-ben dobta piacra a Kindle-t, amely saját formátumú .azw kiterjesztésű könyvek elolvasására, megvásárlására készült. A könyvóriás 2010 nyarán megdöbbentő számokat közölt: egy hónapban már 80 százalékkal több elektronikus könyvet adnak el, mint normál nyomtatott könyvet, és például 2009 első feléhez képest 2010 első felében háromszor több elektronikus könyvet értékesítettek. A sikerhez hozzájárul, hogy az olvasó árát 200 dollár alá vitték, 189 dollárért már meg lehet vásárolni, Magyarországról is. A Kindle olvasóra több mint 630 ezer könyvújdonság létezik, az új könyveket pedig relatíve olcsón, 9,99 dollárért árulják. Továbbá egy sereg régebbi könyvet ingyenesen le lehet tölteni az Amazonon: 1,8 millió címből tud válogatni a Kindle-tulajdonos.

A Techline teljes cikkét erre a linkre kattintva olvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Kult

Frankfurti könyvvásár: támad az e-könyv

Bár Németországban - a többi európai országhoz hasonlóan - még a papíralapú könyvek adják a kiadók üzleti forgalmának csaknem teljes egészét, az Amerikából érkező hírek alapján arra lehet felkészülni, hogy a digitális olvasnivalók, az e-könyvek a jövőben Európában is komoly versenyt támaszthatnak a Gutenberg-galaxisnak.

hvg.hu Napi merítés

Miben jobb az e-könyv, mint a hagyományos?

Az utóbbi néhány hétben többször is szóba került az e-könyv, amely igazából nem más, mint egy eszköz, amelyen meg tudjuk jelentetni a könyveket. De mitől jobb az e-könyv, mint a hagyományos? Az Online Marketing blog szerzője ennek járt utána legfrissebb bejegyzésében.

MTI Trendvadász

Jövőre jönnek a színes e-könyvek

A kínai Hanvon elektronikai vállalat jövő tavasszal dobja piacra a világ első színes elektronikuskönyv-olvasóját, amely a nyomtatott könyvlapok képéhez hasonló minőséget produkáló E Ink (elektronikus tinta) technológiával működik.

MTI Kult

Az e-könyvpiac is a sikerkönyv-sorozatokban bízik

Az e-könyvkiadás töretlenül fejlődik, de eddig korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A nyomtatott és e-piac résztvevői egyaránt az újabb sikersorozatok kiadásában látják az üzlet fellendülését.