szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

iObit Advanced Uninstaller (Windows)Az iObit Advanced Uninstaller számtalan esetben jól jöhet, ha programok...

iObit Advanced Uninstaller (Windows)
Az iObit Advanced Uninstaller számtalan esetben jól jöhet, ha programok eltávolításáról van szó. Ez a program ugyanis nemcsak a toolbaroktól szabadít meg egyetlen kattintással, hanem eltakarítja a hátrahagyott szemetet a sokszor hanyagul dolgozó Uninstall programok után is (ezek ugyanis a legtöbb esetben az adott szoftver által létrehozott Registry-bejegyzéseket, adat- és konfigurációs fájlokat vagy üres mappákat hagynak maguk után).
De a lényeg most mégis az, hogy az iObit alkalmazásában bizony külön részben foglalkoznak a beépülő eszköztárakkal, pontosabban azok likvidálásával… És ami a legjobb, ez a program is ingyenes és működik telepítés nélkül.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Youtube Mp3 Downloader (Windows)
A Youtube Mp3 Downloader neve egy kicsit megtévesztő, ugyanis a programmal nem csak és kizárólag MP3 formátumban tölthetünk le Youtube anyagokat, hanem akár videóként is (át is konvertálja azokat az áhított formátumra).
Viszont a program a zenék letöltését is kétségtelenül egyszerűvé teszi, így erre a célra abszolút jó választás lehet. Használata egyszerű, csak bemásoljuk neki a vágólapról az adott videó linkjét, vagy rádobjuk azt az ablakára a böngészőből (van egy apró, a többi ablak fölött lebegő kis linkgyűjtő ikon is, amikor fut a program, amely állandóan kéznél lehet e célra), kiválasztjuk, hogy csak a hangra van szükségünk mp3 formátumban (választható a minőség is, bár azért a Youtube-on nem minden zenei klip hangminősége kristálytiszta), és már indul is a letöltés.
Egyszerre több videó zenéinek letöltését is rábízhatjuk a programra, ilyenkor a listája alapján szép egymásutánban letöltögeti, amivel megbíztuk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Walyk Advanced Wallpaper Manager (Windows)
A program telepítés után leül a Tálcára és ha itt a Configure… menüpontját választjuk, máris megadhatjuk neki, hogy milyen képekből állítsa össze állandóan változó háttereinket.
Sőt, nem kell feltétlenül fixen megadni neki a fájlokat, képes ugyanis monitorozni is egy megadott mappa tartalmát, így ha oda újabb képeket másolunk, legközelebb már azokból is válogat.
A Walyk AWM több időzítési lehetőséget is nyúj, cserélhet megadott időközönként, naponta, hetente, vagy valahányszor elindítjuk. A képek sorrendjét meghatározhatjuk mi, vagy rábízhatjuk a véletlenre. Ha pedig éppen nagyon unjuk az aktuális képet, egy kattintással válthatunk a következőre, vagy vissza az előzőre, a Tálcán ücsörgő kis ikonnal. Ehhez a funkcióhoz akár gyorsbillentyűs kombinációt is rendelhetünk.
Képeink elhelyezési módját (nyújtott, középre igazított stb.), sőt az esetleges átméretezéshez használt eljárást is megszabhatjuk, de ami még talán ennél is izgalmasabb: a háttéren elhelyezhetünk egy állandóan szem előtt lévő naptárat is!
utóbbit szinte teljesen testre szabhatjuk, beleértve az elhelyezkedését, méretét, színeit, feliratait.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Meteorologist (OS X)
A Meteorologist egy apró, de hasznos segítőtárs a mindennapokban azoknak, akik számára fontos, hogy éppen milyen az időjárás, mi várható az adott napon, illetve az elkövetkező pár napban. Ha ezeket az adatokat szeretnénk folyamatosan a kezünk ügyében tudni, sőt folyamatosan látni is, ez talán a legpraktikusabb megoldás OS X alatt.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

TwitControl (Windows)
Aki több helyen is használ számítógépet, annak előbb-utóbb szüksége lesz rá, hogy távolról is tudja vezérelni azokat. Ezzel az ingyenes programmal mindezt a Twitteren keresztül is megtehetjük.
A BrandonSoft alkalmazásával akkor is elérhetjük otthoni vagy munkahelyi számítógépünket, és végrehajthatunk rajta utasításokat, amikor csak egy mobiltelefonnal vagyunk felszerelve.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A francia kormány szerint az éjszakai kijárási tilalom nem elég a járvány megfékezésére

A francia kormány szerint az éjszakai kijárási tilalom nem elég a járvány megfékezésére

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét

Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét