szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Google fényképezős kisautói járják a világot, és kattintgatnak buzgón.

 A Google fényképezős kisautói járják a világot, és kattintgatnak buzgón. Kikerülhetetlen tehát, hogy néha olyan képek is „becsússzanak”, amelyek kompromittálóak, felháborítóak, esetleg elképesztőek. Street View fotók tettek már tönkre házasságokat (ciki dolog a weben látni magunkat csókolózás közben – főleg ha nem a feleségünk a partner), de nagy felzúdulást keltett a brazil eset is, ahol két esetben is bűntény tanúja volt a kisautó, és hullákat fényképezett (egyszer Rióban, a másik esetben pedig Belo Horizonte utcáin).

A Google kisautó, munka közben - meglepő képek is készülnek...

A hullákat ábrázoló fotókat azóta eltüntette a Google (ez volt a szóban forgó utcasarok egyébként). A mókának azonban nincs vége: a legújabb internetes mém egy németországi illető, a Zwerchgasse 39 szám alatt (Mannheim) kapták őt lencsevégre. Hogy mi ebben az érdekes? Nos, vessünk egy pillantást a Street View fotóra.

Meztelen férfi, döglött kutya, sárga flakon - ezt most így hogy?

Az eredeti képet már eltávolították a Google Mapsból, most csak egy felirat van helyette, miszerint a kép éppen elbírálás alatt van. Mindez azonban már késő: a net tele van a fenti fotóval; a mémekre fogékony poénos netezők pedig máris találgatnak… vajon ki lehet a titokzatos férfi, és mit csinálhat ruha nélkül a csomagtartóban?

A kép népszerűségének okát rögtön megértjük, ha kicsit figyelmesebben megvizsgáljuk (valóban, szinte Conan Doyle-i magasságokig lehet elvinni az okfejtéseket a fotó alapján). Az autó mellett fekvő kutya alszik vagy döglött? Ha csak alszik, akkor miért hever mellette egy törött esernyőnek tűnő tárgy?  Szintén érdekes kérdés, hogy mi lehet az óriási sárga flakon funkciója és tartalma? Esetleg a döglött kutya után tisztítja a csomagtartót a férfi? De akkor miért belülről és miért meztelenül? Esetleg egy emberrablás áldozatát látjuk, ahogyan éppen megszökik fogva tartóitól?

Önök szerint mi történhetett?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

A felújított telefonoknak is betett a járvány, az Apple viszont még ebből is jól jött ki

A felújított telefonoknak is betett a járvány, az Apple viszont még ebből is jól jött ki

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine