szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook le akarja nyomni a Google-t: ettől az elképzeléstől hangosak a fórumok és az internetes szaksajtó is.

A Facebook le akarja nyomni a Google-t: ettől az elképzeléstől hangosak a fórumok és az internetes szaksajtó is. A dolog persze fordítva is igaz: a Google is állandóan ügyködik valamilyen szociális háló megoldáson (még a Wave bukása sem vette el a kedvüket). 

A Facebook tehát hol ingyenes e-mail szolgáltatással, „like”’ gombbal, hol egyéb varázslatokkal csábítja a Google-felhasználókat, a Google pedig social networkingben, Buzz-ban, Wave-ben és még ki tudja miben gondolkodik.

A csatározás legújabb jele a napokban tűnhetett fel néhány Facebook-felhasználónak: bejelentkezésünk után egy apró üzenet fogad, a következő hangzatos szöveggel: „Drag this to your home button to see what’s happening with friends as soon as you open your browser.”

És persze ott a hozzávaló „home” ikon is, ennek segítségével egy kattintásra böngészőnk kezdőoldalává varázsolhatjuk a Facebook új, egyelőre kísérleti stádiumban levő, személyes kezdőlapját.

A Facebook, saját elmondása szerint, pillanatnyilag a felhasználók reakcióit „teszteli”, valamint arról készítenek statisztikákat, hogy egyáltalán hány felhasználó él ezzel az új lehetőséggel. Bár nem győzik hangoztatni, hogy a „Project Titan” kódnéven futó, ingyenes Facebook-mail, valamint a mostani „Facebook home” elképzelés sem a Gmail és a Google egyeduralma ellen irányul, ezt mégis nehéz elhinni. A Facebook már így is több mint 550 millió aktív felhasználóval rendelkezik, mi más okuk lenne most a „kezdőoldal piacra” is betörni, azon kívül, hogy borsot törjenek a nagy versenytárs, a Google orra alá?

Részünkről még mindig az about:blank megoldásra szavazunk. A Techline olvasók pedig a Google mint homepage megoldást részesítik előnyben. http://techline.hu/szubjektiv/20100516_dontson_az_olvaso_legjobb_startoldalak.aspx?FullComment=true

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hízlal a facebookozás?

A felmérés ugyan Nyugat-Európa egy szeletére korlátozódott (francia, angol és német felhasználókat faggattak), nincs...

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket