szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha egyszer megszoktuk a Google Docsot, akkor már nagyon nehéz róla lemondani, hiszen a kényelem nagy úr… Hol lehet a...

Ha egyszer megszoktuk a Google Docsot, akkor már nagyon nehéz róla lemondani, hiszen a kényelem nagy úr… Hol lehet a legutóbbi, legaktuálisabb dokumentum vagy táblázat? Vajon kinél, melyik verzió van, kinek küldtem el e-mailben, és kit felejtettem el? Az otthoni vagy a munkahelyi gépen van a legutóbbi PowerPoint bemutató? Mindezen gondok egy csapásra megszűnnek a Gdocs (vagy hasonló) szolgáltatás használatával.

A Google jól tudja ezt, és rá is játszik a „kényelemre”: pár hete jelentették be, hogy immár drag&drop megoldással is pakolászhatunk képeket dokumentumainkba és táblázatainkba; legalábbis ha Firefox, Chrome, Opera vagy Safari felhasználók vagyunk, az Internet Explorer ugyanis még próbál felzárkózni eme űrkorszakbeli fejlesztéshez…

Engedélyeznünk kell az új funkciókat...

Az új szerkesztő használatát engedélyeznünk kell a Google beállítások oldalán - csak egy kattintás, és máris búcsút inthetünk az idegesítő „tallózás” ablaknak, képeinket egyszerű fogd és dobd módszerrel pakolgathatjuk, forgathatjuk és méretezhetjük bármilyen dokumentumban.

Képek beillesztése, manipulálása, egyszerűen

De nem csak ez az újdonság kényezteti a Gdocs felhasználókat: év végi meglepetésként a Google elindította fájlmegosztó szolgáltatását a Docs-on belül. Bármilyen fájlt megoszthatunk, csak nyomjunk az újonnan megjelent „upload” (feltöltés) gombra a Docs bal felső sarkában, majd húzzuk át a fájlt vagy mappát a gépünkről a megjelenő keretbe.

1 GB-ig bármit felpakolhatunk és megoszthatunk

Maximum 1 GB tárhely áll a rendelkezésünkre, ami nem sok, de már így is van annyi, mint a sokak által kedvelt Dropbox, ráadásul a kezelése is könnyebb és átláthatóbb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog