szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére az USB-s csatlakozásnak köszönhetően akár számítógépünkről is tölthetjük az iPhone-ot, azonban nincs...

Szerencsére az USB-s csatlakozásnak köszönhetően akár számítógépünkről is tölthetjük az iPhone-ot, azonban nincs mindig komputer mellettünk, így érdemes megszívlelni azokat, az akku használati időt növelő tippeket, amelyeket a howtogeek.com oldalon gyűjtöttek össze. Az ötletek nemcsak az iPhone, hanem az iPad és az iPod touch esetében is kamatoztathatók.

Csökkentsük a képernyő fényerejét!
Igencsak fogyasztja az akkumulátor erejét, ha folyamatosan maximális fényerőn van a képernyő. Erre amúgy nincs is szükség, hiszen már közepes szinten is jól látható és olvasható minden, ráadásul éjszaka kifejezetten zavaró az erősebb fény. Lépjünk be a Settings/Brightness menübe, és itt húzzuk lejjebb a csúszkát.

Nem veszítünk vele, ha kicsit csökkentjük a fényerőt

Használjunk wifit 3G helyett…
… legalábbis ahol csak lehet. Az Apple szerint egy feltöltött iPhone-nal 5 órát netezhetünk 3G mellett, viszont ennek a kétszeresét, ha wifi közelében vagyunk, és rá is állunk. Ugyanez igaz az iPadre is, ahol 9 és 10 óra a két hasonló érték. A wifit egyébként a Settings/wifi pont alatt kapcsolhatjuk be, majd ki kell választani azt a hálózatot, amelyhez kapcsolódni szeretnénk.

Nem mindegy, mennyi idő alatt merül le

Nem kell Bluetooth, ha nincs rá szükség
Ha nem használunk bluetoothos fejhallgatót vagy billentyűzetet, érdemes kikapcsolni ezt a lehetőséget is. Settings/General/Bluetooth (ON-OFF).

Tartsuk távol a készüléket a Naptól!
Tény, hogy e tippnek nem épp most van a szezonja, de azért lesznek még jó meleg, napsütéses idők is. Ne hagyjuk tűző napon az iPadet és az iPhone-t, sőt lehetőleg kerüljük velük a forróságot: akkumulátoraik jobban szeretik a hűvöset.

Zárjuk le a képernyőt!
Érdemes gyorsan kikapcsolni a képernyőt minden olyan esetben, amikor nem használjuk a készüléket. A Settings/General/Auto-Lock útvonalon haladva állítsuk be a legkisebb értéket.

Válasszuk a legkisebb lezárási időt

Nem mindig kell ellenőrzés
Ha a készülék rendszeresen ellenőrzi naptárunkat, e-mailjeinket, kontaktjainkat, közben persze töltögeti le az újabb és újabb maileket, akkor bizony hamar lemerülhet az aksi. Kövessük a Settings/Mail, Contacts, Calendar útvonalat, majd a Fetch New Data pontban állítsuk be a legritkább ellenőrzési időt. Még jobb, ha itt a kézi (manually) beállítást választjuk, hiszen akkor magunk döntünk arról, milyen sűrűn aktualizáljon a telefonunk. 

Magunk dönthetjük el, mennyi időnként ellenőrizzen iPhone-unk

Kapcsoljuk ki a rendszerhangokat!
Sok kicsi sokra megy – úgyhogy valamit azzal is elérünk, ha nem pityeg a telefonunk, ha e-mailt vagy üzenetet küldünk, illetve kapunk. A rendszerhangokat a Settings/Sounds menüpontban kapcsolhatjuk ki, akár egyenként válogatva közülük.

Kellenek a helyfüggő szolgáltatások?
Ha nincsen rájuk szükségünk (amúgy zabálják az áramot), nyugodtan kapcsoljuk ki őket a Settings/General/Location Services pont alatt.

Használjuk gyakrabban a repülőgépes üzemmódot!
A repülőgépes üzemmód nem csak akkor jöhet jól, amikor egy Boeing fedélzetén felhívják a figyelmet a mobilkészülékek kikapcsolására. Jó szolgálatot tehet, ha éppen csak játszani szeretnénk a mobilunkkal, és amúgy sem bánjuk, ha senki nem talál meg bennünket néhány óráig. Különösen igaz ez olyan helyszínekre, ahol kicsi a lefedettség, az iPhone és az iPad ugyanis megpróbál folyamatosan csatlakozni a hálózathoz, és ez igencsak levesz az aksi erejéből.

Rendszeresen töltsük fel, és merítsük le teljesen az akkumulátort!
Ha azt szeretnénk, hogy sokáig bírja készülékünk akkumulátora, havonta legalább egyszer merítsük le, majd töltsük fel teljesen. Arra is ügyeljünk, hogy ha lemerül, akkor minél hamarabb feltöltött állapotba kerüljön.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Aktuális kedvenceink iPhone 4-re

iMovieKezdjük egy olyan alkalmazással, amely kizárólag az iPhone 4-en használható: az iMovie az Apple saját...

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan