szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Közeledik az év vége, és ezúttal nem késedelmeskedtek sokat a nevek aktualizálásával a kártevőterjesztők.

Közeledik az év vége, és ezúttal nem késedelmeskedtek sokat a nevek aktualizálásával a kártevőterjesztők. Gyorsan rákönyököltek a randomnév generáló gombra – le van itt fedve minden létező Microsoft-platform: Vista Antimalware 2011, Vista Antispyware 2011, Win7 Antispyware 2011, XP Security Tool 2011, XP Security 2011, XP Antispyware 2011, Vista Security 2011, valamint a már emlegetett Win 7 Internet Security 2011.

A Win7-es megjelenések mellett mindenesetre láthatóan a még mindig tömegesen használt XP használókról sem feledkeztek meg. A hamis riasztást adó kamu képernyőn a mi kedvencünk a Microsoft Visual Studios .CAB telepítőállományban állítólag szereplő EICAR tesztfájl volt :-)

Szerencsére a valódi vírusirtók jó része már detektálja ezeknek az ál vírusirtóknak a komponenseit, valamint folyamatosan elérhetőek a különféle lépésről lépesre útmutatók is a kézi mentesítéshez.

Forrás: Antivírus blog
A szerző vírusszakértő, az antivirus.blog.hu szerkesztője

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hamis antivírusok: mire figyeljünk?

Ennél kicsit rosszabb lehet az a szituáció, amikor már kialakult egyfajta alapkép, és ettől valaki úgy érzi, megy ez...