szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

FILEminimizer PictureBár JPG-be szinte minden képszerkesztő program képes menteni, így az egyéb formátumban tárolt...

FILEminimizer Picture
Bár JPG-be szinte minden képszerkesztő program képes menteni, így az egyéb formátumban tárolt képeinket is pillanatok alatt átalakíthatjuk. Ám közel sem biztos, hogy egy tömörített JPG kép méretein ne tudnánk esetleg még egy kicsit faragni. Ebben nyújt segítséget a FILEminimizer Picture, amely eddig fizetős szoftverként volt elérhető (közel 30 dollárért adták), ám most - otthoni felhasználók számára -  ingyenesen letölthetővé tették a készítők.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Soluto
A Solut lényegében ugyanúgy az automatikusan induló alkalmazások megregulázására használható, mint bármely hasonló megoldás, ám a Soluto felülete, működése teljesen egyedi.
A program naplózza a rendszerindulásokat, így az egyszerű, mégis ízléses felületen grafikusan is nyomon követhetjük, hogy melyik alkalmazás pontosan mennyi időre “tartotta fel” a Windowst a start során. A program különválasztja az elvileg nem fontos és a rendszer számára nélkülözhetetlen alkalmazásokat és folyamatokat, így könnyen kiválogathatjuk a szükségteleneket. Választhatunk, hogy egy-egy alkalmazás automatikus startját teljesen letiltjuk, vagy csak pár másodperccel késleltetjük, hogy ne egyszerre próbáljon meg mindegyik munkába állni (persze a körültekintés nem árt, nem szabad mindent vaktában letiltani). Számos alkalmazás esetében kapunk némi közösségi támogatást, grafikonon láthatjuk, hogy az adott programot - a Soluto táborából - a felhasználók hány százaléka iktatta ki, vagy késleltette, s ha szakértőnek érezzük magunkat a témában, mi is tehetünk ajánlatot a tennivalókra.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Animált karácsonyfák Windowsra
Aki szeretne a Windows Asztalára egy (vagy több) látványos és kedves kis animált karácsonyfát, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a fejlesztők oldalára és letölteni a méretes választékból a szimpatikus darabokat.
Extraként, némelyik kis fa fölé mozgatva az egérkurzort azt is láthatjuk, hogy hány nap van még hátra karácsonyig! Ha egy fára kattintunk a jobb egérgombbal, a StartUp menüpontot bejelölve azt is megadhatjuk, hogy a Windows indításakor automatikusan elinduljon az adott kis program is. Ha kivesszük a pipát a menüpont elől, akkor viszont manuálisan indíthatjuk el azt, amikor nekünk tetszik.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

Ccleaner 3
A Ccleaner egyike a legnépszerűbb Windows takarítóknak, mivel használata egyszerű, gyors és kellően hatékonyan tünteti el a rendszer és az alkalmazások által feltornyozott “digitális szemetet” a gépről.
 Azaktuálisj verzió (amely letölthető a készítők oldaláról) immár teljes 64 bites támogatással jelent meg, s akad néhány új eszköze is a takarításhoz. A Drive Wiper eszközzel például biztonságosan, visszaállíthatatlanul törölhetjük a merevlemez szabad részén kallódó törölt, de még visszaállítható anyagokat.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

USB Disk Ejector
A Windows kicsit mostohán bánik az USB-s eszközök lecsatolásával, pedig ezt a „kérdéskört” a konkurens rendszerek (például a Linux és az OS X) elég komolyan veszik, nem véletlenül, hiszen ha nem megfelelő pillanatban rántunk ki mondjuk egy pendrájvot a csatlakozásból, annak komoly adatvesztés lehet a következménye.
A Windows saját, USB eszközök eltávolítására szolgáló megoldásánál lényegesen informatívabb és kényelmesebb megoldást kínál a problémára az USB Disk Ejector.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban

Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban

Az AstraZeneca cáfolja, hogy lemondta volna a mai brüsszeli tárgyalást

Az AstraZeneca cáfolja, hogy lemondta volna a mai brüsszeli tárgyalást

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását