szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A világ első Google-Chrome számítógépe, a Google CR48 Chrome laptop már nem tartalmaz Caps Lock billentyűt – a cég...

 A világ első Google-Chrome számítógépe, a Google CR48 Chrome laptop már nem tartalmaz Caps Lock billentyűt – a cég egész egyszerűen kivette, helyére egy „Search” azaz keresés gomb került (megnyomásakor a Google jön be, értelemszerűen).

A Google szóvivője rövid és frappáns választ adott a jelenségre: „Mi vagyunk a Google. Csak azért, mert mindenki más csinálja, mi nem csinálunk olyasmit, aminek nem látjuk értelmét.”

A hírhedt billentyűnek a Google szerint tehát nem sok értelme van, és úgy vélik, 2015-re teljesen meg fog szűnni a szóban forgó gombocska és a hozzá kapcsolódó funkció, ők csak szokás szerint elébe mentek a kornak egy kicsit.

CR48 - nincs rajta Caps Lock...

Szegény celebek biztosan sajnálni fogják, hiszen ők imádnak „ordítozni” a Twitteren (lásd kép), és a hírhedt „fórum trollok” élete is nehezebb lesz, hiszen folyamatosan nyomni kell majd a Shiftet a netes ordibáláshoz. De az is lehet, hogy nekik más módot kell majd találniuk a figyelem felkeltésére (tanács: esetleg lehet a mondandó tartalmának igényességével kísérletezni, sokszor beválik…)

A Google döntésével lehet vitatkozni, annyi azonban tény, hogy ha ők elkezdik hanyagolni a Caps-ot, akkor nagy esély van rá, hogy tényleg megszűnik a szóban forgó billentyű. Alaposan meggondolva, valóban nincs más funkciója, mint az ordibálás, az pedig nem fog hiányozni.

A celebek és az ordibálás...

És ha már szóba került: a Chrome CR48-as gépecskéről sajnos még nem sokat tudni (azon felül, hogy nem lesz rajta Caps – haha): 12,1 colos képernyő, teljes méretű billentyűzet, Integrált Qualcomm Gobi 3G, webkamera és Chrome OS. Jövő év közepén jelenik majd meg. Annyi biztos, hogy garantáltan megismerjük majd a boltok polcain, hiszen elég lesz egy pillantást vetnünk a billentyűzet bal oldalára…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy újítást kapott az IKEA okosotthonos rendszere

Nagy újítást kapott az IKEA okosotthonos rendszere

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével

Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is

Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is