szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Néhány nappal ezelőtt összegyűjtöttünk 22 remek ingyenes OS X-es alkalmazást, és ezek között volt egy kiváló...

Néhány nappal ezelőtt összegyűjtöttünk 22 remek ingyenes OS X-es alkalmazást, és ezek között volt egy kiváló időjárás-előrejelző program, amely állandóan mutatta az időt az OS X Asztalán.
Nos, ez Windows alatt sem megoldhatatlan, sőt rögtön két lehetőséget is mutatunk.
Az egyik a Weather Desktop, amely a teljes háttérképet lecseréli, az aktuális időjárásnak megfelelőre, az Asztal jobb felső sarkában pedig mutatja az éppen aktuális hőmérsékletet is. Beállítanunk mindössze a várost kell (több hazai városunkat is ismeri), a többit pedig intézi a program. Ha a Tálcán ücsörgő kis ikonra kattintunk, bekapcsolhatunk két asztali widgetet is: az egyik az aktuális időjárást mutatja, a másik pedig az időzónákat.

Az időjárásnak megfelelő háttérkép és widget

Alapvetően ennyit tud a program (használható Windows XP, Vista és Windows 7 alatt is), de mivel furcsa ötlettől vezérleve némileg „összeépítették” a fejlesztők másik alkalmazásával, a fizetős Living Earth Desktoppal, így arra vonatkozó menüpontokat is találunk benne. Ha esetleg világtérképet szeretnénk háttérnek, s azon követnénk nyomon, hol, milyen az időjárás, letölthetjük a próbaverziót ebből is.

A másik ingyenes megoldás neve csak árnyalatokkal különbözik: Weather Desktop Backgroundnak keresztelték. Viszont a használatát tekintve jelentős a különbség.
Ez a program ugyanis nem kényeztet el minket látványos háttérképekkel, ellenben megadja a lehetőséget, hogy mi magunk gyűjtsük össze, hogy milyen háttérkép tartozzon a különféle időjárási viszonyokhoz, a program pedig az online időjárási adatoknak megfelelően, automatikusan fogja váltogatni ezeket a képeket a háttérben.

Mi adhatjuk meg, milyen időjáráshoz, milyen háttérkép passzol

Szóval az időjáráshoz idomíthatjuk rendszerünk „hangulatát” is, hiszen nincs megkötve semmi, olyan képeket használunk, amilyeneket csak akarunk. A program Change Backgrounds gombjára kattintva tudjuk megadni, hogy milyen időjárástípushoz, milyen kép tartozzon. A képek lehetnek bárhol, és átméretezünk sem kell egyiket sem, mivel a program a beállításainknak megfelelően képes elhelyezni azokat a képernyőn, háttérképként.

Néhány beállítási lehetőség

Ha a Weather Desktop Background konfigurációs ablakát lekicsinyítjük, a Windows 7 tálcájára, gombként is mutatja az aktuális időjárást.
A programhoz szükségünk van a Microsoft .NET Frameworkre is, de mivel csak Windows 7 alatt működik, így ezt külön telepítenünk nem kell. Sőt magát a szoftvert sem kell telepíteni, csak kicsomagolni egy tetszőleges mappába, és elindítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3